Yağsız masrafsız lezzet! Fırında baharatlı patates kızartması tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan patatesle yapılan en masrafsız ve olaysız tarifi sizler için derledik. Fırında baharatlı patates kızartmasının en pratik haline hazır mısınız? Mutfağınız tertemiz kalacak. İşte fırında baharatlı patates tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Patates kızartması herkesin en sevilen lezzeti ancak yapım aşamasında mutfağa en çok hasar veren yemektir. Yağ sıçratan duvar ocak her yeri kirletme ve iş çıkarma olasılığı yüksek olan patates kızartmasının en lezzetli olaysız halini sizler için derledik.

Yağsız bir o kadarda lezzetli bu tarifte parmaklarınızı yemeğe hazır mısınız? Bir kaç malzemeyle kahvaltı sofranız ve mideniz bayram edecek.

FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI TARİFİ

MALZEMELER

3 adet patates

Yarım çay kaşığı tuz

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber, toz biber, fesleğen ve nane

YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soymadan etraflarını iyice yıkayın.

Ardından uzunlamasına patatesleri üçe bölün.

Böldüğünüz her dilimi de çubuk gibi kesin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Ardından üzerine baharatları yağı ve tuzu döküp karıştırın.

Patatesler üst üste gelmeden tepsiye dağıtın.

Ardından 200 derecelik fırına koyun.

30 - 45 dakika sonra çıkartın.

Afiyet şifa olsun...

Hem lezzetli hem sağlıklı! Doyurucu yulaflı yumurta nasıl yapılır?