AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Patates kızartması herkesin en sevilen lezzeti ancak yapım aşamasında mutfağa en çok hasar veren yemektir. Yağ sıçratan duvar ocak her yeri kirletme ve iş çıkarma olasılığı yüksek olan patates kızartmasının en lezzetli olaysız halini sizler için derledik.
Yağsız bir o kadarda lezzetli bu tarifte parmaklarınızı yemeğe hazır mısınız? Bir kaç malzemeyle kahvaltı sofranız ve mideniz bayram edecek.
MALZEMELER
3 adet patates
Yarım çay kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, toz biber, fesleğen ve nane
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soymadan etraflarını iyice yıkayın.
Ardından uzunlamasına patatesleri üçe bölün.
Böldüğünüz her dilimi de çubuk gibi kesin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Ardından üzerine baharatları yağı ve tuzu döküp karıştırın.
Patatesler üst üste gelmeden tepsiye dağıtın.
Ardından 200 derecelik fırına koyun.
30 - 45 dakika sonra çıkartın.
Afiyet şifa olsun...