İran'da yapılan araştırma kefirin faydalarını bir kez daha ortaya koydu. Metabolizmayı iki kat hızlı çalıştıran kefirin sağlığa faydaları neler? İşte yanıtı...
YAĞLARI PARÇALAYAN KEFİRİN FAYDALARI
Günde bir bardak düzenli tüketimi durumunda kötü kolesterol değerlerinde düşüş yaşanmaktadır. 2017 yılında İran'da yürütülen bir çalışmada; bir grup kadına düzenli ölçülerde az yağlı süt ve kefir kontrollü ölçüde verilmiştir. Belirli bir süre sonra, gözlemler sonucu kefir tüketen gruptaki kadınların kötü kolesterollerinin yüksek oranda düştüğü saptanmıştır. Kefir tüketiminin kolesterol düşürücü özelliğine dair kesin bilimsel veriler sınırlı olmasına rağmen, çeşitli deneylerinin sonuçlarında kefirin kötü kolesterolde düşüşe yol açtığı gözlemlenmiştir.
Kefir, içinde bulunan probiyotiklerle idrar yolu problemlerinde olumlu etki yaratmaktadır ve iyileşme sürecine katkıda bulunur. Eğer sık sık idrar yollarınızla ilgili problem yaşıyorsanız, kefir ve probiyotik türleri olan; yoğurt, peynir gibi gıdaları tüketmeye özen gösterin. Düzenli olarak kefir tüketmek, idrar yolları enfeksiyonuna yakalanma riskinizi azaltacaktır.
Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlayan kefir, özellikle son dönemde diyetlerin vazgeçilmez besinlerinden biri haline geldi. Hazımsızlık ve sindirim sorunlarıyla mücadelede önemli rol oynadığı için daha hızlı çalışan ve yağları depolamadan vücuttan atan bir sisteme sahip olmanızı sağlar , dolayısıyla kısa sürede sağlıkla zayıflamanıza destek olur. Eğer kilonuza dikkat ediyorsanız ve sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorsanız, düzenli kefir tüketmeyi unutmayın!