Yağ mantısı tarifine bayılacaksınız! Bohça şeklinde hamur, kızartma tadında yemek

MasterChef izleyenler, ''Yağ mantısı tarifi nasıl yapılır?'' diye araştırıyor. Akşam yemeğinde farklı bir lezzet arayanların denemek istediği yağ mantısı özellikle Kayseri mutfağının en bilinen ve sevilen lezzetlerinden biridir. MasterChef yarışmacılarının denediği yağ mantısı tarifi bizden yapması sizden. İşte adım adım tarifin detayları…

AZİME KAHYA

Akşam yemeğine farklı yemek arayanlar MasterChef menülerine bakmayı ihmal etmiyor. MasterChef'te bugün yağ mantısı yapılıyor. İzleyenler "Yağ mantısı tarifini" araştırıyor.

Bir yandan programı izlemek bir yandan mantıyı kaşıklamak isteyenlere adım adım tarifi hazırladık.

YAĞ MANTISI NASIL YAPILIR?

Yağ mantısı küçük hamur parçalarının içine kıyma harcı konulup bohça şeklinde kapatıldıktan sonra kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartılmasıyla hazırlanır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos eklenerek servis edilir. Hem doyurucu hem de özel gün sofralarının vazgeçilmezidir.

YAĞ MANTISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN

3 su bardağı un

1 paket instant maya

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı ılık süt

1 adet yumurta

İÇ HARCI İÇİN

* 200 gram kıyma

* 1 adet soğan

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1 çay kaşığı kimyon

* 1 çay kaşığı pul biber

KIZARTMAK İÇİN

* 3 su bardağı kızartma yağı

SOSU İÇİN

1 kâse yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı domates püresi

YAĞ MANTISI TARİFİ

Yağ mantısı için önce iç harcı yapın. Soğanı rondodan geçirin.

Kıyma, soğan ve baharatları bir kâsede yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirin.

HAMURUN HAZIRLANIŞI

1. 2,5 su bardağı unu bir kaba eleyin. Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın.

2. Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmaya pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.

3. Hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın.

4. Mayalanan hamuru oklava yardımıyla inceltin.

5. Hamuru büyük kare parçalara bölün ve hazırladığınız iç harcı ortalarına doğru yerleştirin. Bohça şeklinde kapatarak kızgın yağda kızartın.

6. Fazla yağı süzmesi için önce kağıt havlu üzerinde dinlendirerek emdirin. Sosu için; tereyağını eritin ve domates püresini kızgın yağa dökün.

7. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve üzerine domates sosu dökün. Kızarttığınız yağ mantılarını sosa batırarak afiyetle tüketin. Afiyet olsun...

Yoğurdun içine çekirdek ekleyen yaşadı! Meğer herkesin söylemeye utandığı sorunu çözüyormuş