Yağ lekesini temizlemenin 3 yolu

Yemek yerken ya da yemek yaparken tişörtte ya da diğer kıyafetlerde yağ lekesi sık karşılaşılan bir durumdur. Özellikle en sevdiğiniz tişörte hiç ummadığınız anda yağ lekesi bulaşabilir. Peki, yağ lekesi nasıl çıkar? İşte yağ lekesini temizlemenin 3 yolu...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kıyafetlerde yağ lekesi en sevilmeyen durum. Peki, kıyafette yağ lekesi çıkar mı? Kıyafetlerdeki yağları çıkarmak için karbonat, bebek pudrası ve bulaşık deterjanı gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz.

YAĞ SIÇRAMIŞ KIYAFETİ TEMİZLEMENİN 3 YOLU

1. BEBEK PUDRASI

Yağ sıçramış tişörtü temizlemek zordur. En iyi çözüm lekeyi çok bekletmeden lekenin üzerine bebek pudrası dökmek. Pudrayı leke üzerine döktükten sonra biraz bekletin. Ardından pudranın yağı emdiğini göreceksiniz. Sonrasında kıyafetinizi makinede yıkayabilirsiniz.

2. KARBONAT

Temizlik denilince karbonatı kullanmadan olmaz. Yağlanan bölgeye karbonat dökün ve lekeli bölgeyi fırçalayın. Ardından kıyafeti çamaşır makinesinde yıkayın.

3. BULAŞIK DETERJANI

Bulaşık deterjanı mutfakta etkili olduğu kadar kıyafetlerde de etkili. Tişörtünüzü yıkamadan önce yağ bulaşan bölgeyi bulaşık deterjanı uygulayın. Ardından da çamaşır makinesinde yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekenin çıktığını göreceksiniz.

Kırşehir'in meşhur lezzeti tescillendi