Yağ lekesi kolayca çıkıyor! Fırın temizlemenin basit yolu

Fırın temizlemenin basit yolu pek çok insanın ihtiyacı haline gelebiliyor. Zira sıklıkla kullanılan fırınlarda yağ lekesinin oluşması, uğraştırıcı bir temizlik ihtiyacını da beraberinde getirebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek fırın temizlemenin basit bir yolu bulunuyor. Çünkü yağ lekesi kolayca temizlenebiliyor. Detaylar haberimizde…

Fırın temizlemenin basit yolu birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü sık sık kullanılan fırınlarda oluşan yağ lekesi, uğraştırıcı bir temizlik ihtiyacını beraberinde getirebiliyor. Zira oluşan yağ lekesi temizlenmediğinde kötü bir görüntü oluşturabiliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek fırın temizlemenin basit bir yolu bulunuyor. Çünkü söz konusu yöntem sayesinde yağ lekesini kolayca çıkartmak mümkün olabiliyor.

FIRIN TEMİZLEMENİN BASİT YOLU

Fırın temizlemenin birçok farklı yolu bulunuyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından yağ lekesini kolayca çıkartan yöntemler araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada, fırın temizlemenin basit bir yolu da bulunuyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Bir kase suya birkaç kaşık karbonat ilave edilir.

Hazırlanan karışım fırının içine sürülür.

30 dakika kadar bekletilir.

Süre dolunca bir sünger ile güzelce temizlenir.

Sonra bir miktar sirke fırının içine püskürtülür.

Devamında güzelce temizlenir.

Bu sayede fırındaki yağ lekesinin basit bir şekilde temizlendiği görülebilir.

Dikkat: Fırınların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki fırın temizlemenin basit yolu mevcut fırına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.