Yağ hırsızı göbek diyeti! 2 ayda ayva göbeği bile dümdüz oluyor

Yaz gelmeden göbek diyetine başlamak isteyenler doğal yöntemlerle kilo vermeyi tercih ediyor. Karın bölgesinde biriken yağlar ve şişlikler insanı olduğundan fazla kilolu gösteriyor. Size 2 ayda ayva göbeğinden dahi kurtaracak bir diyet hazırladık. Göbek diyetinde limon, egzersiz, lahana ve çay gibi ürünlerin nasıl tüketileceği önemli. İşte yağ hırsızı diyetin tarifi...

Karın bölgesinde yağ ve şişlik olanlar göbek diyeti araştırıyor. 2 aylık bir diyetle ayva göbeğinden bile kurtulabilirsiniz. Peki, ama nasıl? Gelin birlikte bakalım...

Diyetlerde en önemli kilo verme kriteri kararlılık ve motivasyon. Geri kalan her şeye vücut kolay uyum sağlıyor.

LİMON TÜKETİMİ

Diyet yapanların en favori malzemesi limonlu su. Güne bir bardak ılık limonlu su ile başlayın. Limonlu su göbek yağını eritmeye yardımcı olan antioksidanlar ve pektin lifi ile doludur.

Çok ekşi olduğunu söyleyenler içerisine çok az bal ekleyebilir. Ayva göbekten kurtulmak için en az 2 ay boyunca sabahları aç karnına tüketin.

SPOR YA DA EGZERSİZ

Kabul edelim başarılı bir diyet mutlaka sporla, egzersizle desteklenmelidir. Kardio çalışmalarına yönelmelisiniz. Tüm vücudunuzdaki yağlar erimeden viseral yağlardan kurtulma şansınız oldukça azdır. Haftada 2-3 gün mutlaka sizi terletecek 30-40 dakikalık bir antrenman ya da tempolu yürüyüş yapın. Her gün 20 defa 3 set alt karın kaslarınızı çalıştıracak pilates hareketleri uygulayın.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRAN ÇORBA

Diyetinizde mutlaka bağırsakları çalıştıran çorba olmalıdır. Tarhana ya da lahana çorbası olabilir. Lahana çorbası, kalorisi oldukça düşük etkileyici bir besin profiline sahiptir.

Lahana bağırsaktaki faydalı bakteri sayısını arttırdığı gösterilen çözünür lif bakımından zengindir. Haftada 2 kez çorba yeterli olacaktır.

YEMEKLERDEN ÖNCE TİLYA ÇAYI

Ayva göbekten kurtulmanızı destekleyecek bir kür de Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tarifini verdiği tilya kürü.

Tilya kürünün mucizesi içeriğindeki bitkilerde bol miktarda bulunan "tilirozit " bileşeninden geliyor.

Vücudun yağ metabolizmasını düzenliyor. Yağ metabolizması sağlıksız çalışmaya başladığı zaman vücut yağ depolamaya başlar.

Nasıl yapılır?

Ihlamur (10 gr)

Kuşburnu (10 tane)

Altın otu (10 gr)

1 litre tatlı (klorsuz) suyu bir kaba alarak kaynatın.

10 tane kuşburnu tohumunu havanda hafifçe çatlatın

Kaynayan suyun içerisinde bir tutam (10 gram) ıhlamur ve 10 tane kuşburnu atıp 4 dakika kaynatın. Ardından 1 tutam (10 gram) altın otu atarak 4 dakika daha kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alın. Ilımaya bırakın

Yemeklerden 15-20 dakika önce tüketin