Yağ çekmeyen patates kızartması nasıl yapılır?

Kızartmaların yağ çekmesi istenmeyen bir durum. En sık kızartılan besin ise patates. Peki yağ çekmeyen patates kızartması nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yağ çekmeyen patates kızartması mı olur demeyin. Bal gibi de olur. Peki ama nasıl? İşte cevabı...

YAĞ ÇEKMEYEN PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Kızartma yaparken yağ seçiminize özellikle önem gösterin. Ayçiçek yağı, mısır özü gibi yağlar ısıya diğer yağlar kadar dayanıklı değillerdir. Kızartma yaparken ısıya en dayanıklı yağlardan biri olan zeytinyağını kullanmanızı öneririz. Zeytinyağı hem daha az yağ çekmesini hem de lezzetinin çok daha hafif olmasını sağlayacaktır.

Patateslerinizi kızartmadan önce tavaya yağınızı koyup çok iyi bir şekilde kızdırın. Soğuk yağa atılan patatesler geç pişecektir ve yağ çekecektir. Patatesleri yağa atarken hepsini birden değil, bir kısmını pişirip ardından diğer kısmını pişirin. Eğer patatesleriniz çok üst üste gelirse hepsi eşit miktarda pişmeyecek ve bazıları daha uzun süre yağın içinde kaldığı için yağ çekecektir.