AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Vücutta biriken iltihap ciddi hastalıklara neden olur. Bunun olmaması için A, C ve E vitaminleri şart. İğde ise bunu karşılayacak en iyi besindir. İğde vücutta bir gram iltihap bırakmadan derinlemesine temizlik sağlar.
Eski çağlardan beri tüketilen iğde tam bir alternatif tıbbın doğal ilaç kaynağıdır. İğde düzenli tüketildiğinde sindirimi dengeler. İğde, son yıllarda özellikle pandemi de çok değerlendi. Sizler için faydaları saymakla bitmeyen iğdeyi araştırdık.
* Doğadaki en güçlü ağrı kesici iltihap sökücüdür.
* İğde özellikle mide ve bağırsak çalışması için faydalı bir besindir.
* İçeriğinde yüksek oranda omega-7 yağ asidi barındırır.
* Hücreleri hızla yeniler. Yaşlanmanın önüne geçer.
* C vitamini bakımından zengin olan iğde kaynatılıp suyu tüketildiğinde kabızlık gibi sorunların yaşanmamasını sağlar.
* Böbrek taşı çok ağrılara neden olan bir sağlık sorunudur. Bunun artmaması için uzmanların çoğu ananas ya da iğde önerir. Taşların kuma dönüşerek idrar yoluyla atılmasını sağlar.
* Metabolik yağ düzenini korur. Hücrelerin depo düzeyini aşağı indirerek bölgesel yağlanmayı engeller.
* Alternatif tıp uzmanları ağrı kesici olarak önerir.