Vücutta yararlı bakteri sayısını artıran 10 besin

Bakteriler hastalıklarda önemli rol oynuyor. Bazı besinler zararlı bakterilere neden olurken bazıları da vücutta yararlı bakteri sayısını artırıyor. Özellikle lifli besinler yararlı bakteri türlerinin çoğalmasını sağlıyor. İşte vücutta yararlı bakteri sayısını artıran 10 besin...

İnsan vücudunda birçok bakteri bulunuyor. Yararlı ve zararlı olan bu bakteri türleri sindirimi doğrudan etkiliyor. Hatta huzursuz bağırsak sendromu, obezite ve diyabet gibi birçok hastalık da bakteri türleriyle ilişkili. Vücutta yararlı olan bakterilerin sayısını artıran besinleri bir araya getirdik.

Bakterilerin dengede olması sağlık açısından büyük bir öneme sahip. Yiyeceklerin çeşitliliği, sebze ve meyve tüketmek bakteri türlerini artırıyor. Uzmanlar yararlı bakteriler için lifli besinleri öneriyor. Lif yönünden zengin yiyecekler ise meyve, sebze ve tam tahıllardan oluşuyor.

YARARLI BAKTERİLERİ ARTIRAN BESİNLER

Sarımsak, yer elması, muz, elma, yaban mersini, nohut, kereviz, soğan, pırasa, enginar...