Baharatlar vücutta inanılmaz bir etkiye sahiptir. Birçoğu çok önemli antioksidandır. Örneğin, yarım çay kaşığı kuru kekiğin, iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz?
ZERDEÇAL
Zerdeçal, antioksidanlar ve antienflamatuar bileşiklerle dolu çok güçlü bir baharattır. Zerdeçalın çekici sarı rengini veren kurkumin, beyni hücresel oksidasyondan ve genel olarak yaşlanmadan korumaya yardımcıdır.
TARÇIN
Tarçın baharatlar arasında en güçlü antioksidan baharatı olabilir. Kabuğundaki uçucu yağlar, olağanüstü koruyucu özelliklere sahiptir.
ZENCEFİL
Zencefil, iyi bir antioksidandır, ayrıca sindirimi ve dolaşımı iyileştirir.
KEKİK
Kekik soğuk algınlığı, grip gibi birçok hastalıktan korur. Bağırsak hastalıklarından korur. Yarım çay kaşığı kuru kekiğin iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerir.
FESLEĞEN
Akdeniz diyetlerinin olmazsa olmazı fesleğen domates ve zeytinyağı ile harika gider. Sadece bir domatesi dilimleyin, biraz taze fesleğen ve biraz tuz serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Vücutta ilaç etkisi kadar faydalıdır.