Vücutta sihir gibi çalışan baharatlar! Zeytinyağı ile birleştiğinde süper sonuç çıkıyor

Bazı baharatlar zeytinyağı ile bir araya geldiğinde vücutta sihir etkisi yapıyor. Sindirimden beyne kadar birçok organı etkiliyor. İşte baharatların keskin gücü…

Baharatlar vücutta inanılmaz bir etkiye sahiptir. Birçoğu çok önemli antioksidandır. Örneğin, yarım çay kaşığı kuru kekiğin, iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz?

ZERDEÇAL

Zerdeçal, antioksidanlar ve antienflamatuar bileşiklerle dolu çok güçlü bir baharattır. Zerdeçalın çekici sarı rengini veren kurkumin, beyni hücresel oksidasyondan ve genel olarak yaşlanmadan korumaya yardımcıdır.

TARÇIN

Tarçın baharatlar arasında en güçlü antioksidan baharatı olabilir. Kabuğundaki uçucu yağlar, olağanüstü koruyucu özelliklere sahiptir.

ZENCEFİL

Zencefil, iyi bir antioksidandır, ayrıca sindirimi ve dolaşımı iyileştirir.

KEKİK

Kekik soğuk algınlığı, grip gibi birçok hastalıktan korur. Bağırsak hastalıklarından korur. Yarım çay kaşığı kuru kekiğin iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerir.

FESLEĞEN

Akdeniz diyetlerinin olmazsa olmazı fesleğen domates ve zeytinyağı ile harika gider. Sadece bir domatesi dilimleyin, biraz taze fesleğen ve biraz tuz serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Vücutta ilaç etkisi kadar faydalıdır.

Akciğeri temizleyen 3 besin! Doğal antibiyotik

Hemen yargılamaya hazır 3 burç! Arkadaş olurken dikkat

Ramazan Bayramı'na özel şeker ve çikolata tarifi