Vücutta kanserli hücre bırakmıyor! Bir bardakla mucize yenilenme...

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan besinler kanserli hücre riskini azaltır. Doğada kanserli hücre düşmanı olan antioksidan zengini besinlerden en popülerini sizler için derledik. İşte Bir bardağıyla vücudu yenileyen kırmızı pancar suyu...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kanserli hücrelerin baş düşmanı olan kırmızı pancar, içeriğinde yüksek oranda likopen barındırır. Antioksidanlar arasında güçlü olan likopen vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Kanser oluşumunu durdurarak vücudun yenilenmesini kolaylaştırır.

Kök sebzeler arasında en faydalısı olan kırmızı pancar, doğal şeker barındırır. Bu sayede kandaki insülin direncine de fayda sağlar. Vücutta kanserli hücre bırakmayan pancar hakkında merak edilenler haberin detayında!

BİR BARDAĞIYLA VÜCUDU YENİLEYEN KIRMIZI PANCAR SUYU

Rengini içerdiği likopen maddesinden alan kırmızı pancar toprağın sahip olduğu bütün vitamin ve minerallere sahiptir. Çiğ, pişmiş ya da turşu formunda tüketilen kırmızı pancar, en çok suyu çıkartılarak içilir.

Kandaki glukoz ve fruktoz seviyesini düzenleyen kırmızı pancar, öte yandan yüksek oranda bir C vitamini deposudur.

Vücudun soğuk havalarda ihtiyacı olan C vitaminini karşılayan kırmızı pancar suyu düzenli tüketildiğinde enfeksiyonlu hücrelerin aktifliğini yok eder.

Yapılan çalışmalarda özellikle kırmızı pancarın solunum yollu hastalıklarının riskini azalttığı tespit edilmiştir.

Kalp ve damar hastalıklarının sık sık yaşandığı bu dönemlerde kırmızı pancar suyu buna da fayda sağlar. Betalin madde sayesinde damarları temizler. Kan akışını düzenleyerek kalp ritmini kontrol eder.

Sağladığı kan akışı ayrıca sinir sistemini de güçlendirir. Güçlenen sinir sistemi beynin işlevselliğini artırarak ileri yaş unutkanlık riskini sıfırlar.

Kırmızı pancar mide ve bağırsakların ihtiyacı olan lif kaynağını kolayca sağlar.

İbn-i Sina'dan tüm hastalıklara şifa karışım! Kur'an-ı Kerim'de geçen besinler...