Toksinler kilo alımına sebep oluyor! Vücutta biriken toksinlere dikkat!

Toksin birikimi vücudumuzda kendin yorgunluk, stres ve uykusuzluk gibi etkenlerle ortaya çıkarır. Hatta kilo alımının altında yatan nedenlerde bazılarında vücutta fazla biriken toksin olduğu söyleniyor.

Çağımızda insanlar, şişkinlik, hazımsızlık, kilo artışı ve sorunlu cildinden şikayet ediyor. Yapılan araştırmalarda toksinler vücudumuzda; karaciğer, bağırsaklar, ve akciğerlerde birikerek sağlık sorunlarına sebep oluyor.

Cnn Türk'te yer alan habere göre vücutta toksin birikimi bir çok rahatsızlığın nedeni oluyor.

TOKSİN ÖDEM BİRİKMESİNE NEDEN OLUR

Toksin birikimi; karaciğer, bağırsaklar, damarlar, lenf bezleri, tükürük bezleri, ve akciğerlerde sıklıkla birikerek ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Hücrelerin kendilerini yenilemesine izin vermeyen zararlı bakterilerden oluşan toksinler ödem birikmesine de sebebiyet verir.

Bazı hastalar toksinlerden dolayı kilo aldıklarının farkına varmaz. Vücut toksinleri dışarı atmak için karaciğere ihtiyaç duyar ancak toksinleri vücuttan atan sistemin deforme olması birikmesine neden olur.

HALSİZ UYANMAK TOKSİN HABERCİSİ

Vücutta toksin biriktiğini gösteren belirtiler: Sürekli yorgun uykusuz hissetme toksin birikiminin en yaygın belirtileri arasındadır.

Uykudan uyanır uyanmaz yaşanan halsizlik vücudun gece toksinleri atmadığını gösterir.

Gün içerisinde yorgunluğu gidermek için kahve, çay ve çikolata gibi besinlere başvurulur.

Ancak bu besinlerin aşırı tüketilmesi toksini artırır. Bu da bağışıklık sisteminde ciddi sorunlarına neden olur.

Şişkinlik, hazımsızlık, gaz, kabızlık ve şiddetli mide bağırsak ağrıları da toksin olduğunu gösterir. Doğa işleyen bir vücut sisteminde dışkılama ya da idrar yolu ile toksin vücuttan atılır. Ancak burada yaşanan her hangi bir deformasyon toksin birikimine neden olur.