Vücut yağlarının baş düşmanı! Doktorların bile ilaçtan önce önerdikleri su

Lif ve antioksidan bakımından zengin olan besinlerin başında gelen zencefili doktorlar bile önerir. İlaçlardan daha etkili olan zencefil suyu vücutta gram yağ bırakmayarak karaciğeri tertemiz yapar. Sizler için yağ yakan zencefil hakkında merak edilenleri araştırdık. İşte zencefil suyunun faydaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Zencefil hem kilo vermek hem sağlık için gerekli olan besinlerin başında yer alır. Antioksidan olan zencefil suyunu doktorlar ilaçlardan önce önerir. Tam bir yağ düşmanı olan zencefille uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmiş olursunuz. Mutfaklarınızda zencefil için yer ayırın. Merak edilen her şeyi haberin detayına ekledik.

Hem kalsiyum hem de C vitaminleri bakımından zengin olan zencefil, kış hastalıklarının yanı sıra kilo vermede de ilk sırada yer alan bir besindir.

ZENCEFİL SUYUNUN FAYDALARI

* Metabolik hareketlenme için zencefil çok güçlü bir besin kaynağıdır. Yapılan araştırmalarda zencefil suyu, kış aylarında özellikle duran sindirim sisteminin işlevselliğini artırır.

* Antioksidan kaynağı olarak görülen zencefil yağ yakarken vücudun vitamin ve mineral değerlerinin kaybolmasını istemez. Vücut ısısını dengeleyen zencefil, toksinleri idrar yoluyla atar.

* Kan içindeki kolesterol seviyesini dengeleyerek besin tüketimini engeller. Kolesterol seviyesi yüksek oldukça damarlarda tıkanma oranı da artar.

* Kilo vermede en zor olan durum ise göbek yağlarıdır. Göbek yağlarının hızla yakılması için zencefil suyu birebir fayda sağlar.

* Kilo verirken kemik ve kasların güçlenmesini destekler. Ağrıları dindirir.

İlaçları zehre dönüştüren besin! Yanlışlıkla bile alındığında ölümle sonuçlanabilir