Vücut direncinizi yükseltin! Tam kıvamında ev usulü ''İşkembe Çorbası''

Havalar soğuyunca akla ilk gelen çorbalardan biridir işkembe çorbası. Üstelik; kalsiyum, magnezyum, fosfor ve demir açısından zengin olan işkembe çorbası ile enfeksiyon hastalıklarından korunmak mümkün! ''Asla içmem'' diyenlere tam kıvamında, ev usulü, kolay ve çok lezzetli bir işkembe çorbası tarifi hazırladık.

aksam.com.tr/Mor Papatya

Vücut direncinizi yükseltmek, kas ve kemik yapınızı desteklemek ve hastalıklardan korunmak istemez misiniz? Bu soğuk kış günlerinde işkembe çorbasının tam zamanı! Önyargılarınızı kırın ve ev usulü işkembe çorbası için mutfağa girin. İşte, kolay ve çok sağlıklı işkembe çorbasının tarifi...

İŞKEMBE ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gram işkembe

5 su bardağı su

2 yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı sirke

7-8 diş sarımsak

2 kaşık tereyağı

İri çekilmiş karabiber

Kırmızı biber

Tuz

İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

1-İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede haşlayın.

2-Haşlanan işkembeyi alın ve küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyuna atın.

3-Yumurta sarıları, un, tuz, karabiber, 2 kaşık sirke, biraz soğuk su ve işkembenin sıcak suyundan koyarak iyice çırpın.

4-Kaynayan çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak ilave edin ve 5-6 dakika daha kaynatın.

5-Bir tavada erittiğiniz tereyağında kırmızı biberi sos haline getirin.

6-Sarımsakları iyice dövün ve sirkeyle karıştırarak çorbaya ilave edin.

7-Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerini kırmızı biberli yağ ile süsleyin.

Afiyet olsun...