Vücudunuzun sadece içini değil dışını da soğuk havalara hazırlayın! Derinlemesine cilt bakımı

Soğuklar artınca uzmanlar bağışıklığı güçlendirmek için uyarılarda bulundu. Ancak uzmanlar vücudun sadece içini değil dışını da korumak gerektiğinin altını çizdi. Kış gelmeden cildinizi soğuk havalara karşı korumanın yollarını sizler için derledik. İşte Kış gelmeden yapılması gereken cilt bakımı…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Cilt bariyeri oldukça hassastır. Tıpkı bağışıklık gibi cildin de bakıma onarıma ihtiyacı var. Erken başlayan yaşlanma, kırışma ve derin gözenekleri ortadan kaldıran cilt bakımlarını kıştan önce yapmakta fayda var.

Böylece soğuk havanın vereceği dinçlik sayesinde cildiniz daha hızlı yenilenir. Ancak cilt bakımına dikkat edilmediğinde soğukluk ciltteki eksiklikle beraber olumsuz sonuçlar doğurur. Doğru cilt bakımı adımlarıyla yenilenmiş hissetmeye hazır olun!

KIŞ GELMEDEN YAPILMASI GEREKEN CİLT BAKIMI ÖNERİLERİ

* Cilt tipinize göre bir nemlendirici seçin. Bu en önemli maddedir. Çünkü yağlı cildin doğru kremlerle nemlendirilmemesi cildin pH dengesini bozar. Aşırı sivilcelenmeye neden olabilir. Bu yüzden çay ağacı yağı özlü nemlendiriciler yağlı ciltler için ideal olabilir. Kuru ciltler içinde mutlaka E vitamini içeren kremler tercih edilmeli.

* Yağlı ciltler olmak üzere bütün cilt tipleri bu mevsim geçişinde ve soğuk havalarda soyucu maskelerden uzak durmalı. Çünkü soğuk havalar bu durumu şiddetlendirir. Kırışıklık artabilir. Bu yüzden soyucu yöntemlere ara vermekte fayda var. Haftada en bir güne düşürebilirsiniz.

* Vitamin serumları ya da yağlar cildinizin kurtarıcı kaynağıdır. Vücudun enfeksiyon ve virüslerle savaştığı gibi cilt bariyeri de bu sorunlarla savaşır. Bunun için en takviyeye ihtiyaç duyar. En çokta C, D ve E vitaminleri bakımından zengin olan doğal yağlar tercih edin.

* Cildinizi aşağıdan yukarı çekerek masajlar yapınız. Bol bol rahatlatıcı kremler kullanınız. Örneğin duş sonrası bütün vücudunuza çok az miktarda at kestanesiyle masaj yapabilirsiniz.

* Bol bol su içmeye devam etmelisiniz. Su vücudun iç kısmında olduğu gibi dış bariyerini de güçlendirir.

* Güneşi görmediğiniz için güneş kremlerini ihmal etmeyin. Çok az miktarda yüzünüze uygulayın. Lekelerin oluşumunu engellemiş olursunuz.

* Ayak ve eller en çok hasar alan bölgelerdir. Bu yüzden sık sık nemlendirin. Soğuk havalarda muhafaza etmek için ise örtün.


Ameliyatsız burun ucu kaldırma yöntemi! Günde sadece 15 dakikada mükemmel sonuç