Vücudun birçok bölümünde ortaya çıkabilen bir cilt hastalığı olan vitiligo, beyaz lekelerle kendisini belli ediyor. Ellerde, yüzde ve boyunda olmak üzere vücudun birçok bölümünde gözlemlenebiliyor. Cilt hastalığı olan vitiligo hakkında en çok merak edilen sorulardan birisi, bulaşıcı olup olmadığı oluyor.
Bir cilt hastalığı olan vitiligo pek çok kişide ortaya çıkabilen hastalıklar arasında değerlendiriliyor. Bir deri hastalığı olarak da bilinen vitiligo, her yüz kişiden 1 ya da 2 kişide görülebiliyor. İlgili cilt hastalığı bulaşıcı türden değildir. Ayrıca bu hastalık sadece cilt görünümüne etki eden bir rahatsızlık olarak ortaya çıkıyor. Bu nedenle fizyolojik bir tehlikesi bulunmuyor.
Deri hastalığı olarak adlandırılan vitiligo, cildin birçok bölümünde ortaya çıkabiliyor. Deri üzerinde görsel açıdan rahatsızlık veren cilt hastalığı, kişinin kendi vücudunda yaygınlık göstermiyor.
Cilt hastalığı olarak bilinen vitiligo, birçok farklı sebepten meydana gelebiliyor. Söz konusu nedenlerden bazıları şu şekildedir; kansızlık, sedef hastalığı, diyabet hastalığı, stres, ağır travmalar, ateşli hastalıklar ve güneş hastalıkları.
Beyaz lekelerle kendisini gösteren deri hastalığı vitiligo, bulaşıcı olmamakla birlikte vücudun farklı bölümlerinde ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumda uzmana görünmek gereklidir. Bu sayede soruna çözüm bulma şansı elde edilebilir.