Mart ayı meyveleri vücut direncini artırıyor. Kas ağrılarından yaşlanmaya ve mideye kadar birçok sağlık sorununa şifa olan meyvelerin faydalarını bir araya getirdik. İşte mart ayı meyvelerinin faydaları...
ÇAĞLANIN FAYDALARI
Damarların tıkanmasını önler ve kolesterol seviyesini dengeler. Zengin vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Çağla fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko mineralleri içerir. Lif açısından zengindir. Ayrıca A, B, C ve E vitaminleri bulunur. Bir tabak çağla vücudun su ihtiyacını karşılar. Diş sağlığı için faydalıdır.
MANDALİNANIN FAYDALARI
C vitamini deposu olan mandalina iyi birer antioksidan kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendirir ve kemik erimesine karşı etkilidir.
ELMANIN FAYDALARI
Elma cildi güzelleştirir ve yaşlanmayı önler. Kemik sağlığı, diyabet, alzheimer hastalığı, normal yaşlanma sırasında bilişsel düşüş, gastrointestinal (mide ve bağırsak) koruma üzerinde olumlu etkileri vardır.
LİMONUN FAYDALARI
Koronavirüs sürecinde faydalarını çok sık duyduğumuz limon hem bağışıklığı güçlendirir hem de hazımsızlığı önler. Yanıkları giderir ve cilde iyi gelir. Sindirim sistemi problemleri, mide asidini nötralize edici ve peristaltik hareketleri düzenleyici etkisi ile gastrointestinal (mide- barsak) reflü gibi hastalık şikâyetlerine iyi gelmektedir. Ayrıca bulantı, hazımsızlık ve kabızlıkta rahatlatıcı bir etki göstermektedir. Üriner (boşaltım) sistem problemleri, üroloji derneklerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kolesterolü çözebilen bir etkisi olması nedeniyle, bazı tip böbrek taşlarının oluşumunu engellediği saptanmaktadır.
MUZUN FAYDALARI
Muz günlük potasyum ihtiyacının yüzde 23'ü karşılanmaktadır. Potasyum, kasların çalışmasına ve kas spazmlarının önlenmesine yardımcı olan bir mineraldir. Kolesterol düşürücü etkisi olduğu bilinmektedir. Ülser hastalarının güvenle tüketebileceği birkaç çiğ meyveden biri olan muz; mide sularının asitliğini nötralize ederek, mide zarını kaplar ve ülser tahrişini azaltır.