AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yalancı közlenmiş patlıcan yerine biraz ocağınızın kirlenmesini riske alarak patlıcanları orijinal bir lezzetle közlemiş olursunuz. Vücudun doğal nikotin ihtiyacını kapatan közlenmiş patlıcan aynı zamanda kilo vermek isteyenler içinde oldukça ideal bir lezzettir.
Damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan közlenmiş patlıcanın bu orijinal tarifini Anadolu mutfaklarından aralayarak sizler için derledik. Buram buram sarımsağın kokusuyla birleştiren bu lezzet için akşam sofralarında yer açın.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
Bir adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
Bir adet soğan
Çay kaşığı ucu kadar sumak, karapbiber, pul biber
YAPILIŞI
Ocağın en büyük gözünü har ateşte açın.
Üzerine patlıcan ve biberi koyun.
Tek tek ateşte bekletin.
Çabuk olması için çatal yardımıyla delikler açın.
Akabinde tam közlenen patlıcan ve biberin kabuklarını soyun.
Doğrama tahtasında iyice kesin.
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun üzerine sarımsak ve soğanı kesip atın.
Az kavurduktan sona patlıcan ve biberi ilave edip karıştırın.
Son olarak baharatları koyup ocaktan alın.
Tabaka boşalttıktan sonra üzerine bir kaç damla limon sıkın.
Afiyet şifa olsun...