AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Son günlerde ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte hastalıkların artmaması için uzmanlar kahvaltıda direnci artıran içecekler tavsiye etti. Düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen bu içecek sayesinde vücutta bakteri ve virüs aktivitesi azaltılır. Bağışıklığı güçlendiren bu içecek tarifi sayesinde zorlu kış koşullarında yaşanılan bu asrın deprem afetindeki hastalıkların riski bir nebzede olsun ortadan kaldırılır.
Anadolu'nun en eski şifa kaynağı olan bu içecek sayesinde vücut direnci artar. Sizler için derlediğimiz bu tarifi kahvaltı öncesi tüketmeniz tavsiye edilir.
Bir tarçın çubuk
Taze sıkılmış bir çay bardağı kadar limon suyu
Bir litre artırma su
4 adet karanfil
Bir gece öncesinden bir litrelik suyun içine tarçını koyun.
Ertesi sabah karanfiller ve limon suyunu ilave ederek çalkalayın.
Şişeyi iyice çalkaladıktan yarım saat sonra bir su bardağı kadar tüketin.
Her sabah bu uygulamayı yapın.
Afiyet şifa olsun...