Vücudun çamaşır suyu bu içecek! Alkali ve C vitamini deposu

Limon suyu tüketildiğinde hem zayıflatıyor hem vücudu temizliyor. Bir suyu alkali hale getirmek isterseniz içerisine limon katabilirsiniz. İşte limon suyunun faydaları...

C vitamini kaynağı limon her türlü faydalı. Peki limon suyu ne işe yarar? İşte detaylar...

LİMON SUYUNUN FAYDALARI

Herkesin bildiği üzere limon tam bir c vitamini deposudur. Bu yönüyle mucizevi faydalara yol açarken, bir de suyunun tüketilmesiyle çok daha güzel etkiler sağlıyor. Öyle ki limonlu su içmek sağlık açısından mucizevi bir kaynak olarak görülüyor.

C vitamini bağışıklık sistemine kuvvetlendirir iken önemli antioksidanlar barındırdığı için insan vücudunu hastalıklara karşı koruma altına alır. Bunun yanı sıra düzenli şekilde limon suyu içmek sindirim sistemini desteklerken daha düzenli çalışmasına katkı sağlar. Bu sayede vücutta oluşan şişkinlik azalır ve kabızlık önlenir.

Vücudu alkali hale getirme özelliğine sahip olan limon suyu iltihaplanmaları azaltır ve birçok sağlık problemini önler. Tüm bunların yanı sıra düzenli tüketilen limon suyu cilt sağlığını iyileştirir ve cilde güzel bir parlaklık verir. Yine içerisindeki antioksidan özellikler sayesinde cildin genç kalmasına da yardım eder.

Limon suyu tüketimi diyet listelerinde de sık sık görülür. Çünkü limon suyu vücudu temizlerken toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve vücut enerji seviyesini artırır.