Vücudu yavaş yavaş yok ediyor! İşte kansızlığın doğal ilacı olan besinler

Kulak ardı ettiğimiz günlük sorunlarımızın perde arkasında ciddi fizyolojik rahatsızlıklar yatabilir. Tıpkı kansızlık gibi... Kansızlık zekâ geriliğinden yorgunluğa ve saç dökülmesine kadar birçok sağlık sorununa neden oluyor. Her iki kadından biri bu hastalıkla mücadele ediyor. Peki, kansızlık neden olur? Kansızlığa ne iyi gelir?

Halk arasında kansızlık hastalığı olarak bilinen anemi vücudu baştan aşağı etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de her iki kadından biri anemi hastalığı ile mücadele ediyor. Aneminin yarattığı sorunları ve kansızlığı gideren besin maddelerini siz değerli okurlarımız için araştırdık. İşte kansızlığa iyi gelen mucize besinler ve kansızlığın sebepleri...

VÜCUDU BAŞTAN AŞAĞI ETKİLİYOR

Sık sık üşüyorsanız ve sürekli yorgun hissediyorsanız bunun bildiğiniz şeylerin dışında bir sebebi olabilir. Anemi hastası olabilirsiniz. Kulak uğuldamasından göz altı morluğuna kadar etkileyen anemi; yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, baş döndürme ve baş ağrısı, ellerde ve ayaklarda uyuşma, sinirlilik hali, dudaklarda çatlaklar ve yaralara neden olur.

KANSIZLIK BELİRTİLERİ

Kansızlık; baş ağrısı, tırnaklarda kırılma, saç dökülmesi, çabuk yorulma, iştahsızlık, cilt kuruluğu, büyüme, gelişme, zekâ ve başarıyı olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur.

KANSIZLIK SEBEPLERİ

Kansızlıktan en çok hamileler, bebekler, okul çağı çocukları ve gençler etkilenmektedir. Kansızlık birçok sebebe bağlı olabilir.

Ülkemizde en sık görülen kansızlık sebebi demir ve vitamin eksikliğidir.

Demir ve vitamin eksikliğinin ise en büyük sebebi dengesiz ve düzensiz beslenmedir. Peki, kansızlığa iyi gelen besinler neler?

KANSIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

Maydanoz, nane, ıspanak, roka, brokoli, pazı

Portakal, dut, çilek, kavun

Kırmızı et

Hindi, tavuk

Somon, ton balığı

Soya fasulyesi, tofu

Kırmızı pancar

Barbunya ve mercimek gibi kuru bakliyatlar

Ceviz, fındık ve badem

Börülce, bezelye, fasulye

Yeşil Biber

Kuzu Kulağı

Isırgan

Kuru üzüm

Kuru erik

Hurma

Tahin, pekmez