Bazı baharatlar vücuda yayılan şifalı kan gibidir. Damarlarda dolaştıkça iyileştirir, güç ve kuvvet verir. Geleneksel tıbbın harika bitkisi çörek otundan bahsediyoruz.
Çörek otu alimlerin sık sık bahsettiği, öve öve bitiremediği bir baharat. Hem yağı hem de kendisi metabolizmaya şifaya dağıtıyor.
Peygamberimiz, "Çörekotuna devam edin. Zira Allah onda ölüm hariç her derde şifa halk etmiştir." buyurmuştur. Çörek otu baş ağrısından hafızaya halsizlikten sara hastalığına kadar birçok sağlık sorununa şifa oluyor. Peki, çörek otunun faydası ne, çörek otu nasıl tüketilmeli? Gelin birlikte bakalım...
ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI
Hafızayı kuvvetlendirir
Dikkat dağınıklığını önler
Bağışıklığı güçlendirir
Kolesterolü düşürür
Karaciğere iyi gelir
Mideyi iyileştirir
Kemik ağrılarına şifa olur
İltihabı iyileştirir
Alerjiyi azaltır
Regl sancılarını azaltır
ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?
Alimler çörek otunun bir defada kullanım miktarının 1 kahve kaşığı, bir günde kullanım miktarının ise 1 çorba kaşığı olduğunu belirtiyor.
Çörek otu balla karıştırılır ve sabah-akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı yutulur. Büyüklere, küçüklere, hastalara ve sağlıklılara iyi gelir.
Her gün çiğnenerek yutulan 3-5 gram çörek otu ağız kokusunu giderir.
HAFIZAYI KUVVETLENDİREN ÇÖREK OTU TARİFİ
1 bardak nane çayına 7-11 damla çörekotu yağı damlatılır, bal ile tatlandırılarak günde 2 defa içilir.