Vücuda yayılan şifalı kan gibi baharat! Her hastalıkta etkili

Yorgunluk, unutkanlık, dikkat dağınıklığı ve zekayı yüzde 100 kullanamama durumuna karşı bir baharatı sofranıza dahil edebilirsiniz. Çünkü bu baharat ölüm hariç her derde şifa. Peygamber efendimizin de önerdiği bu baharat ve faydaları haberimizde…

Bazı baharatlar vücuda yayılan şifalı kan gibidir. Damarlarda dolaştıkça iyileştirir, güç ve kuvvet verir. Geleneksel tıbbın harika bitkisi çörek otundan bahsediyoruz.

Çörek otu alimlerin sık sık bahsettiği, öve öve bitiremediği bir baharat. Hem yağı hem de kendisi metabolizmaya şifaya dağıtıyor.

Peygamberimiz, "Çörekotuna devam edin. Zira Allah onda ölüm hariç her derde şifa halk etmiştir." buyurmuştur. Çörek otu baş ağrısından hafızaya halsizlikten sara hastalığına kadar birçok sağlık sorununa şifa oluyor. Peki, çörek otunun faydası ne, çörek otu nasıl tüketilmeli? Gelin birlikte bakalım...

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

Hafızayı kuvvetlendirir

Dikkat dağınıklığını önler

Bağışıklığı güçlendirir

Kolesterolü düşürür

Karaciğere iyi gelir

Mideyi iyileştirir

Kemik ağrılarına şifa olur

İltihabı iyileştirir

Alerjiyi azaltır

Regl sancılarını azaltır

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?

Alimler çörek otunun bir defada kullanım miktarının 1 kahve kaşığı, bir günde kullanım miktarının ise 1 çorba kaşığı olduğunu belirtiyor.

Çörek otu balla karıştırılır ve sabah-akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı yutulur. Büyüklere, küçüklere, hastalara ve sağlıklılara iyi gelir.

Her gün çiğnenerek yutulan 3-5 gram çörek otu ağız kokusunu giderir.

HAFIZAYI KUVVETLENDİREN ÇÖREK OTU TARİFİ

1 bardak nane çayına 7-11 damla çörekotu yağı damlatılır, bal ile tatlandırılarak günde 2 defa içilir.