Vitamini kabuğunda! Çöpe atılan hazine hücrelerinizi gençleştiriyor

Ceviz kabukları kendisi gibi şifa deposu. Cevizin vitaminlerinden faydalanmak için su içerisinde kabuğunu bekletip içmek yeterli olabilir.

HABER MERKEZİ

Lezzetiyle her dönemin en sevilen besinleri arasında yer alan ceviz, çoğu zaman değersiz görülerek çöpe atılan kabuğunda bile etkiler saklıyor. Uzmanlar, faydaları saymakla bitmeyen ceviz kabuğuyla yapılabileceklerin ayrıntılarını paylaştı.

Günümüzde içerdiği sağlıklı yağlar ve tatlı ile yemeklerde kullanılması nedeniyle rağbet gören ceviz, çoğu zaman çöpleriyle birlikte çöpe atılıyor.

Köy yerlerinde ise cevizlerin kabukları çoğunlukla yakacak olarak sobaya atılmakta. Uzmanlara göre ceviz kabuklarını atmak da yakmak da oldukça büyük bir hata.

SAĞLIĞA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Çünkü değersiz görülerek çöpe atılan ceviz kabuklarının vücudumuz üzerindeki etkileri düşündüğünüzden çok daha fazla.

Vitamin deposu olan cevizler, yararlı besin değerlerinin büyük bölümünü kabuk kısmında saklamakta. Bu nedenle ceviz kabukları bağışıklık sistemini sağlıklı tutmak ve birçok hastalıktan korumak için iyi miktarda antioksidan içermektedir. Ayrıca sağlıklı bitkinin kabukları, yapılan araştırmalara göre cilt yaşlanmasını da oldukça yavaşlatıyor.