Vitamin deposu havuç çorbası tarifi

Havuç çorbası sağlıklı ve sevilen çorbaların başında geliyor. Havuç besleyiciliği ile özellikle çocuklar için öneriliyor. İşte sizler için hazırladığımız havuç çorbası tarifi...

Havuç çorbasının püf noktaları arasında unu kavurma süresi önemli bir yer tutuyor. Un ne yakılmalı ne de az kavrulmalı. Peki havuç çorbası nasıl yapılır? İşte havuç çorbası tarifi...

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 havuç

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

4 su bardağı su

Tuz

Karabiber

HAVUÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender'den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.

HAVUÇ ÇORBASI PÜF NOKTALARI

Havuç çorbası yaparken içine 2 kaşık krema koymanız çorbanızın içimini hem kolaylaştıracak hem de daha da lezzetlendirecektir.

İçerisine farklı sebzeler ekleyerek besleyiciliğini de arttırmanız mümkün olacaktır.

Kavurduğunuz havuçlardan ayırarak son aşamada içine atabilirsiniz. Bu görsel olarak çorbanın daha güzel gözükmesini sağlayacaktır.

Çorba yaparken içerisine tavuk suyu ya da sebze suyu koymanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir.

Un kavurma işlemi esnasında dikkat etmelisiniz. Ne az kavurup un kokmamalı ne de fazla kavurup unu yakmamalısınız.

Unun üzerine sütü eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle hızlıca çırpmalısınız.

Çorbanın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu nedenle suyu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz.