Vişneli kup tarifi hem görünümüyle hem de tadıyla misafir için tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Muhallebili tatlılar arasında favori olan vişneli kup tarif defterinizin başrolü olabilir. Sadece 35 dakika ayırarak yapabileceğiniz yaz tatlısı olan vişneli kup tarifi soğuk yenen bir tatlı. Tek yapmanız gereken muhallebi ve vişneli sos hazırlamak. Geri kalan aşama sadece süslemek. İşte kolay tatlı arayanların imdadına yetişen vişneli kup tarifi ve malzemeleri...
VİŞNELİ KUP TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 paket burçak bisküvi
2 bardak vişne suyu
1 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilin
VİŞNELİ KUP TARİFİ NASIL YAPILIR?
Vişneli kup tarifi için önce bisküvileri rondodan geçirin ya da elinizde ufak hâle getirin. Kupların alt kısımlarına yerleştirin.
Ardından vişneli kup muhallebisini hazırlayın. 1 litre sütü, 1,5 su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı unu ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatarak 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Vişneli kupun püf noktası topaklanmaması için sürekli karıştırmaktır. Muhallebinin ilk sıcağı çıkınca kuplara paylaştırın.
Muhallebi kuğlarda soğurken vişneli sosu hazırlayın.
2 su bardağı vişne suyunu, 1 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye alıp yoğun kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra kuplarda muhallebinin üzerine vişne sosunu dökün. Vişneli kup tarifi hazır. Dolaba kaldırarak soğutun ve afiyetle tüketin.