Virüsten sonra eski sağlığa kavuşmak için 5 kural

Kovid-19 geçiren hastaların eski sağlığına kavuşması için hayatından çıkarmaması gerekenleri bir araya getirdik. Virüsün ardından ortaya çıkan eklem ağrılarından uyku problemlerine kadar birçok çözüm önerisi haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kovid-19 hayatımıza birçok sağlık problemini de beraberinde getirdi. Özellikle Kovid-19 geçirenler kendilerini eskisi gibi sağlıklı hissetmediğini belirtiyor. Peki, eski sağlığınıza kavuşmak için yapılması gerekenleri biliyor musunuz? İşte Kovid-19 geçirenlerin hayatında değiştirmesi gereken 5 madde...

1. Hastalık sonrası fizik tedavi

Uzmanlar, koronavirüs geçiren ve fizik tedaviye gelen hastalarla gelmeyen hastalar arasında ciddi fark olduğunu belirtiyor. Fizik tedaviye gelen hastalar kısa sürede toparlanıyor.

2. Beslenme

Koronavirüsle hayatımıza yerleşen en önemli konulardan biri de sağlıklı beslenme. Koronavirüs geçiren hastalar beslenmesinde bol renkli ve çeşitli sebze tüketmelidir. Özellikle pancar ve şalgam gibi ürünlere sofrada mutlaka yer açılmalıdır.

3. Su tüketimi

Koronavirüse yakalanıp atlatan kişilerde özellikle akciğerde nem tutabilmek için günlük sıvı tüketiminin minimum 2.5 litre olması büyük bir öneme sahip. Çünkü diğer sıvılar suyun yerine geçmiyor, dolayısıyla sıvı alımını yalnızca su ile yapmak gerekiyor.

4. Egzersiz

Koronavirüs geçiren bazı hastalar eskiden çok kolay yaptığı egzersizleri şimdi yapamadığını belirtiyor. Bu durumun zamanla aşılabileceğini belirten uzmanlar, hekim kontrolünde düzenli egzersizi öneriyor.

5. Düzenli uyku

Koronavirüsle uyku problemleri de baş göstermeye başladı. Hem yaşanan kaygı nedeniyle hem de evde olmanın verdiği rahatlık dolayısıyla herkesin uyku saatleri değişti. Özellikle koronavirüs geçiren hastalar bu sorunu aşmak için uyku saatlerini düzenlemelidir. Uzmanlar, ortalama sağlıklı uyku süresinin 7 - 8 saat olduğunu belirtiyor.