Kanserin hasarını silip süpürüyor! Kış hastalıklarına karşı bağışıklığı demir gibi yapıyor

Soğuk havalarda artan hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren o karışımı sizler için araştırdık. Kanserin vücutta bıraktığı hasarı sıfırlayarak hücreleri yeniliyor. Faydaları saymakla bitmiyor. Antibiyotik bakımından zengin olan polen baldan daha faydalıdır. Peki polenin faydaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Baldan daha güçlü bir antibiyotik olan polen nadir bulunan bir besindir. Bağışıklığı hastalıklara karşı güçlendirdiğinden uzmanların son yıllarda tüketilmesini önerdiği bir besindir. Virüs ve bakterilerin baş düşmanı kabul edilen polen arıların bal üretirken salgıladıkları bu sert yapı kovana yapışır. Özel olarak toplanan polenler kış hastalıklarının riskini adeta ortadan kaldırıyor. Güçlü bir aminoasit olan polen antibiyotik etki sağlar.

POLENİN FAYDALARI NELERDİR?

Yapılan araştırmalarda anti inflamatuar içeren polen iltihaplara bağlı gelişen şişlikleri tedavi eder. Bu yöntem asırlardır alternatif tıp olarak kullanılır.

Kan yağ oranını azaltarak kötü kolesterol seviyesini düşürür. Damar duvarlarının serleşmesini önleyerek kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini düşürür. Öte yandan düzenli tüketildiğinde inme ve felç ya da beyne pıhtı atma gibi riskli hastalıkların yaşanma oranını sıfırlar.

2014 yılında ABD'li bilim insanları baldan daha faydalı olan polenin kanser tedavisinde mucize etkileri olduğunu açıklamıştı. Özellikle kanserin hasar bıraktığı yerlerdeki hücrelerin hızla iyileştiğini duyuran yazıda bilim insanları, poleni kanser savar olarak adlandırdı.

Güçlü bir C vitamini deposu olan polen hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kalkan gibi yapar. Virüs ve bakterilerin vücuttaki aktifliğini azaltır. Vücudun besin ve vitamin emilimini artırarak hücrelerin deforme olmasını engelliyor. Böylece sağlıklı uzun bir yaşam sağlar.

Kas ve kemik gelişimini destekler. Kırılan kemiklerin hızla onarılması için polen tüketilmesi tavsiye edilir. Yapılan bir diğer araştırmalarda kaslar ki tendonları güçlendirerek kireçlenmeyi önlediği ortaya çıkarılmıştır.

Karaciğer gibi vücudun temel organını ilk haline çevirir. İltihap ve toksinleri atarak karaciğerin fonksiyonel çalışmasını sağlar.

Kadınların 50 yaş ve üzerinde yaşanma olasılığı olan menopoz sürecindeki değişimlerin şiddetini azaltır. Hormon değişimlerine bağlı gelişen terleme, sıcak basma, vücuttaki bozulmaları engeller. Düzenli tüketildiğinde kadınlarda olan bu süreçleri hiç yaşamadan atlatılmasını sağlar.

POLEN NASIL TÜKETİLİR?

Bir kase yoğurda bir yemek kaşığı kadar döküp karıştırarak tüketebilirsiniz.

Salatalara da eklenebilir.

Öte yandan bal arı sütü ile karıştırıldığında doping etkisi sağlar. Hastalıkların riskini bitirir.

Enerjinizi yükseltecek altın gibi içecek! İçinden her şey var...