Virüs sürecinde dezenfektan özelliği ile bıttım sabununa talep arttı! Bıttım sabununun faydaları!

Koronavirüs salgın sürecinde birçok ürünün popülerliği arttı. Bunlardan biri de bıttım sabunu oldu. Siirt'te üretilen doğal bıttım sabunu, dezenfektan özelliği nedeni ile büyükşehirlerden yoğun talep görmeye başladı. Peki, bıttım sabununa neden bu kadar ilgi arttı? Bıttım sabunu neye iyi geliyor? Gelin birlikte göz atalım...

IHA

Bıttım sabununu hiç duydunuz mu? Doğal ortamda üretilen bıttım sabunu Siirtlilerin vazgeçilmezi. Saç dökülmesinden kaşıntıya kadar şifa olan bıttım sabunu koronavirüs sürecinde en çok satın alınan ürünler arasında yer aldı. İşte bıttım sabunun bilmediğiniz faydaları...

İHA'da yer alan habere göre Siirt’te menengiç ağaçlarından elde edilen ve hiçbir kimyasal madde katılmadan yapılan organik bıttım sabununa talep, koronavirüs sürecinde 5 kat arttı.

Siirt’te üretilen doğal bıttım sabunu, dezenfektan özelliği nedeni ile büyükşehirlerden yoğun talep görmeye başladı. 

Siirt’te sabun evi üreticisi olan Mithat Apari, koronavirüs nedeniyle satışların 5 kat arttığını söyledi. 

BITTIM SABUNUNUN FAYDALARI

Doğal bıttım sabununa Türkiye’nin her yerinden sipariş aldıklarını belirten Apari, şu bilgileri verdi:

"Ülke genelinde bıttım sabununa yoğun bir ilgi var. Sebebi ise doğal bir ortamda üretilmesidir. Korona virüs öncesi satışlarımız normal iken şuan 5 kat artmaktadır. Özellikle bıttım sabununu alan müşterilerimiz kullandıktan sonra başkalarına tavsiye etmektedir. Kullanan kesim özellikle bizlere dönüş yapıyor. Doğal bir ortamda üretildiği için faydalıdır. Bıttım sabunu saç dökülmesine, kaşıntıya, egzamaya iyi geliyor. Bıttım sabununu Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Sabunlarımız doğal ortamlarda üretilmekte ve organiktir." 

BITTIM SABUNU NEDEN ÇOK TERCİH EDİLİYOR?

Doğal ve organik yapılan bıttım sabununu herkese tavsiye ettiğini belirten Halil Çoban adlı müşteri de bıttım sabunun fabrikasyon ürünlerden çok daha iyi, organik, bilindik olduğu için ailece kullandıklarını söyledi. 

BITTIM SABUNU NASIL ANLAŞILIR?

Bıttım sabunu genelde koyu yeşil ya da koyu sarı renkte olur. Yapım aşaması tamamlanan ve kullanıma hazır olan sabunun rengi bir süre sonra biraz açılabilir. Bunun sebebi, bıttım sabununun içindeki suyun kurumasıdır. 

Su, zamanla buharlaşır ve yok olur. Hakiki sabunu anlamanın bir yolu bu rengi kontrol etmektir. Ayrıca, bıttım sabununun yapımında bıttım bitkisinin yağı kullanılır. Bu yağ bin bir emekle elde edilen ve zor bulunan bir yağdır. Bu sebeple, kıymetli, oldukça pahalı bir yağdır. 

Kimi üreticiler, bu sabunun üretiminde maliyeti azaltmak amacıyla bu değerli bıttım bitkisinin yağı yerine zeytinyağı, defne yağı gibi başka yağlar kullanmaktadır. 

Sabunu ayırt etmenin bir başka yolu da, sabunu koklayarak sabunda bu tip yağların olup olmadığına bakmaktır. Ayrıca, taklit sabunlar, orijinallerine göre oldukça ucuzdur. Bu da bir kontrol yöntemi olarak öne çıkar.