Vejeteryanların en lezzetli menüsü! Kabak şayan tarifi! Kabak şayanın püf noktası üzerine ceviz serpilmesi

Kabak şayan et sevmeyen vejeteryanların sıklıkla tercih ettiği bir yemek. Kabak şayan üstü baharat ve cevizlerle süsleniyor. Kabak şayan aynı zamanda detoks etkisiyle kalori yaktırıyor. Peki kabak şayan nasıl yapılır?

Kabağın en lezzetli versiyonu kabak şayan nasıl yapılır? Kabak şayan zeytinyağlı ile kavrulur. Kabak şayan tarifi içerisine birçok malzeme giriyor. İşte kabak şayan tarifi...

Kabak şayan püf noktalarını ve tarifini sizler için derledik. Peki kabak şayan nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KABAK ŞAYAN MALZEMELERİ

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet rendelenmiş kabak

1 diş sarımsak (ezilmiş)

1,5 su bardağı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)

1 kahve fincanı su

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

½ yemek kaşığı kuru nane

½ yemek kaşığı pul biber

TARİFİMİZİN HAZIRLANIŞI

Öncelikle kabakları yıkıyoruz ve kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. Sonra da zeytinyağı ile birlikte tavada suyunu çekene kadar güzelce kavuruyoruz.

Ayrı bir tavada cevizleri zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.

Sonra da hazırlanan sarımsakların 3'te 1'ini yoğurt, sarımsak ve tuz ile birlikte karıştırıyoruz.

Daha sonra pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave ediyoruz ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra servis tabağına sotelenmiş kabakları alıyoruz ve üzerine de yoğurtlu kabağı ilave ediyoruz.

Son bir işlem olarak da üzerine sotelenmiş cevizleri ilave ediyoruz ve taze nane yaprağı serpiyoruz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI

Kabakların zeytinyağıyla birlikte iyi bir şekilde suyun çekmesi için tavaya atmadan önce elimizle biraz sıkıyoruz. Bu sayede tavada daha hızlı bir şekilde kavurabiliyoruz.