Ve ikindi çaylarının en vazgeçilmezi nefis kısır tarifi

Kısır ara öğünlerde ya da ikindi çaylarında sevilerek tüketiliyor. Diyet yapanlar dahi kısırı tüketebiliyor. Peki, kısır nasıl yapılır? Sizlere en pratik kısır tarifini hazırladık.

Kısır tarifi merak ediliyor. Günlerin, pikniklerin vazgeçilmez klasiği olan kısır hem pratik hem lezzetli bir atıştırmalık. Kısır isteğe göre bol ekşili isteğe göre diyet şeklinde de hazırlanabilir. İşte havalar ısınmışken pikniğe alıp götürmelik nefis kısır tarifi...

KISIR TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 çay bardağı köftelik bulgur

2,5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı salça

Ufak doğranmış çeri domates

Yarım demet maydanoz

3 dal yeşil soğan

5 yaprak marul

Tuz

Karabiber, nane

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

KISIR TARİFİ

Kısır tarifi için önce suyu kaynatın ve 3 su bardağı kısırın üzerine dökün. Tencerenin ağzını kapatın ve güzelce sarın. Bulgurun şişmesini bekleyin.

Bulgur şişerken soğanı kokmayan bir kısır tarifi için soğanları önce yağda kavurun. Ardından salçasını ekleyin. Hiç soğan kokmasını istemiyorsanız yeşil taze soğanları eklemeyin.

Şişen bulgurun içerisine salçalı, soğanlı yağı ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından tuzunu ve baharatını ekleyin yine karıştırın.

Salata malzemelerini doğrayın. Onların da içerisine tuz, nar ekşisi ve limon ekleyin güzelce karıştırın. Son olarak salata malzemelerini kısıra ekleyin ve güzelce karıştırın. Dileyenler turşu da ekleyebilir. Kısır tarifi hazır. Afiyet olsun...

Yaz modasının vazgeçilmez rengi yeşil nasıl kombinlenir?

Aşkta kazanıp parada şanssız olan 3 burç