Ve genç görünmenin sırrı! İbn-i Sina asırlar önce o tohumu önerdi

İbn-i Sina, asırlar öncesinden önerdiği doğal önerilerle günümüzde de birçok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca ünlü hekim, genç görünmek için de bir tohum tavsiyesinde bulunmuştu. Söz konusu tohum sağladığı faydalar sayesinde genç görünmenin adeta sırrı gibi görülebiliyor. Peki, İbn-i Sina'nın önerdiği o tohum nedir? Detaylar haberimizde…

Genç görünmeyi hemen herkes ister. Bu nedenle pek çok insan genç görünmek için çeşitli cilt bakım ürünlerini kullanıyor. Bunun yanı sıra kolajen üretimine faydalı olan besinler de birçok insan tarafından tüketiliyor.

Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden adeta genç görünmenin sırrı gibi görülebilen bir tohum tavsiyesinde bulunmuştu. İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği söz konusu tohum, yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasında faydalı olabiliyor. Ayrıca doğal kolajen içerdiğinden dolayı cilt sağlığına yararlı olarak gündeme gelebiliyor.

Peki, İbn-i Sina'nın önerdiği o tohum nedir?

İBN-İ SİNA'DAN GENÇ GÖRÜNMEYE YARARLI TOHUM ÖNERİSİ

İbn-i Sina, asırlar öncesinden genç görünmeye faydalı olarak kenevir tohumunu tavsiye etti. Kenevir tohumu, genç hücre sayısının artmasında faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra cilt yapısının yenilenmesinde yardımcı olabiliyor.

Doğal kolajen içeren besinler arasında gösterilebilen kenevir tohumu, ciltteki hasar almış yapıyı onarma konusunda faydalı olabiliyor. Öte yandan sinir yıpranmasına karşı yardımcı olabiliyor.

Kenevir tohumu, günümüzde kozmetik ürünlerinde de kullanılabiliyor. Peki, İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kenevir tohumu nasıl tüketilir?

KENEVİR TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kenevir tohumu birçok farklı şekilde tüketilebilir. Söz konusu tüketim yollarından ikisi aşağıda yer alıyor.

- Güneşte kurutulur ve bitki çayı demler gibi demlenebilir.

- Bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu eklenir ve kaynatılır. Ardından günde bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.

SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALI OLABİLİYOR

İbn-i Sina'nın da önerdiği kenevir tohumu, E vitamini içeriyor. Genç kalmaya faydalı olmasının yanı sıra saçların gür ve sağlıklı çıkmasında yararlı olabiliyor. Ek olarak saçların kökten yıpranmasına ve dökülmesine karşı faydalı olabiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kenevir tohumu, genç görünmeye yardımcı olabiliyor. Ancak alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak kenevir tohumunu tüketmeleri gerekir.