Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltılarda aldığımız vitaminler çok önemlidir. Tavada rahatlıkla pişirebileceğiniz pankek tarifini araştırdık sizler için. İşte o lezzetli pankek tarifi...
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 bardak un
1 adet kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 adet vanilya
PİŞİRMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız yumurta ve şekeri yoğurma kabına koyarak iyice çırpalım.
Un, kabartma tozu, vanilya ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Kek kıvamından biraz daha yoğun olacak hale gelecek şekilde hamur hazırlayalım.
Teflon tava yada dibine yapışmayacak uygun bir tavaya sıvı yağ dökelim.
(Sıvı yağı az kullanmak pankek pişirmenin püf noktasıdır. )
Sıvı yağı tavaya bir fırça yardımıyla dağıtalım.
Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun yayılmasını bekleyin.
Üstü göz güz olunca pankeki spatula ile diğer tarafını çevirelim.
Her iki tarafının da pişmesini sağladıktan sonra servis tabağına alalım.
Nefis pankeklerinizi hazır istediğiniz meyve veya reçel ve balla servis edebilirsiniz.