Canan Karatay sağlıklı yaşamla ilgili önerileri ile Türkiye'deki birçok vatandaşın dikkatini çekebiliyor. Öte yandan Canan Karatay, Karatay Mutafağı'nda pek çok farklı tarife değiniyor. Ayrıca bu tariflerden biri, kahvaltılık börek tarifi.
Kahvaltılık börek tarifi araştıranlar için bu haberimizde, Canan Karatay'ın peynirli ıspanaklı börek tarifini hazırladık. Zira söz konusu tarif, çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor. Bu sebeple birçok vatandaş tarafından Canan Karatay'ın kahvaltılık börek tarifi adeta vazgeçilmez olacak.
Canan Karatay'ın paylaştığı peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi birçok insan tarafından tercih edilebiliyor. Ayrıca çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltılık börek tarifi için gerekli malzemeler;
500 gr ıspanak.
200 gr kadar beyaz peynir.
Kristal kaya tuzu, pul biber ve karabiber.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı.
2 adet yufka.
Canan Karatay'ın paylaştığı kahvaltılık börek tarifi için yukarıda belirtilen malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. Nitekim söz konusu peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifinin hazırlanışı aşağıda yer alıyor.
Ispanaklar suda yıkanır ve süzülür. Ardından ince ince doğranarak derin bir kasenin içine koyulur. Devamında tuz, pul biber, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenerek karıştırılır.
Sonra ıspanakların içine ezilmiş beyaz peynir eklenerek karıştırılır.
Ardından tezgaha yufka serilir ve bir fırça yardımı ile biraz zeytinyağı sürülür. Bir ucundan bir karış içe doğru katlanır ve katlanan kısmın üzerine ıspanaklı harçtan yerleştirilir. Sonra diğer uçları da ortada buruşturularak sıkıca rulo yapılır.
Devamında 4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimlendikten sonra yağlanmış fırın tepsisinin içine dizilir.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, ortalama 15-20 dakika pişirilir.
Sonra hazırlanan peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.