Vaxigrip Tetra grip aşısı nedir, hangi ülkeden geliyor? Vaxigrip Tetra aşısı nerede üretiliyor, etkisi nedir?

Vaxigrip Tetra bir grip aşısıdır. Bu aşı sizi veya çocuğunuzu gripten korumaya yardımcı olur. Vaxigrip Tetra, 6 aylık ve daha büyük kişilerde gribi önlemek için kullanılır. Bir kişiye aşı verildiğinde, bağışıklık sistemi (vücudun doğal savunma sistemi) grip virüsüne karşı kendisini korumaya alacaktır. Peki Vaxigrip Tetra grip aşısı nedir, hangi ülkeden geliyor? Vaxigrip Tetra aşısı nerede üretiliyor, yan etkileri neler?

Vaxigrip Tetra adlı grip aşısı, grip salgınlarına karşı güçlü bir önleyici tedbirdir. Aşıdan kaynaklanan bağışıklık - siz, aileniz ve kediniz için etkili korumayı sağlamaktadır. Bilindiği üzere bu rahatsızlıklar, hızla yayılabilen ve her yıl değişebilen farklı türlerinin neden olduğu bir hastalıktır. Bu nedenle her yıl aşı yaptırmanız gerekir. Aşı yapmaya karar verenlerin yakından takip ettiği "Vaxigrip Tetra grip aşısı nedir, hangi ülkeden geliyor? Vaxigrip Tetra aşısı nerede üretiliyor, yan etkileri neler?" sorusuna yanıt olarak merak edilenleri bu haberimizde derledik.

Gribe yakalanmanın en büyük riski Haziran ve Eylül ayları arasındaki soğuk aylardır. Sonbaharda aşı olmadıysanız, o zamana kadar grip olma riskiniz olduğundan, ilkbahara kadar aşı olmanız gerekmektedir.

Vaxigrip Tetra, doktorunuz, hemşireniz veya eczacınız tarafından (tercihen) üst kol kasına 0,5 mL enjeksiyon şeklinde verilir. Bebekler için enjeksiyon normalde uyluk kasına yapılır.

Daha önce grip aşısı olmayan 9 yaşından küçük çocuklara bir ay sonra ikinci bir aşı yapılması gerekir. Bebekler ve küçük çocuklar için grip aşısı dozları, resmi ulusal tavsiyelere göre doktorunuz tarafından belirlenir.

VAXİGRİP TETRA NEDİR?

1'lik ambalajda kullanıma hazır enjektör içinde 0,5 mL'lik enjeksiyonluk süspansiyon olan Vaxigrip Tetra aşısı özellikle gribe bağlı komplikasyon riski yüksek kişilerin gribe karşı korunmasına yardımcı olur. VAXIGRIP uygulandığında, vücudun doğal savunma sistemi grip enfeksiyonuna karşı koruma geliştirecektir.

VAXİGRİP TETRA YAN ETKİLERİ NELER?

Ciddi yan etkiler arasında şiddetli alerjik reaksiyonlar, sinir yolunda yer alan ağrı, nöbetler, boyun tutulması, konfüzyon, uyuşukluk, uzuvlarda ağrı ve güçsüzlük, denge kaybı, refleks kaybı, kısmi felç ile sonuçlanabilecek nörolojik bozukluklar sayılabilir. Deri döküntülerine ve çok nadir durumlarda geçici böbrek sorunlarına neden olabilen tüm vücut ve kan damarı iltihabı. Bunu fark ederseniz hemen doktorunuza görünün.

Yaygın yan etkiler arasında enjeksiyon bölgesinde ağrı, hassasiyet, kızarıklık, şişme, morarma ve sertlik, baş ağrısı, kas ağrıları, kendini iyi hissetmeme, ateş, titreme bulunur. Çocuklarda diğer yaygın yan etkiler arasında sinirlilik, anormal ağlama, uyuşukluk, iştahsızlık ve kusma yer alır.

GRİP AŞISI VAXİGRİP TETRA HANGİ ÜLKEDEN ALINIYOR, NEREDE ÜRETİLİYOR?

Grip aşısı Fransa'da üretilmektedir.

Ruhsat sahibi:

Sanofi Pasteur Aşı Tic. A.Ş.

Üretim yeri:

Sanofi Pasteur SA

2 Avenue Pont Pasteur

F–69007 Lyon-Fransa

Vaxigrip tetra (Sanofi Pasteur) nerede üretiliyor?

Vaxi Grip Tetra Fransa'nın Lyon kentinde üretilmektedir.