Van kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi! Sucuklu soğanlı menemen tarifi

Ülkemizde en zengin kahvaltı kültürüne ait Van'a özgün lezzetleri sizler için radarımıza aldık. Tadına doyamayacağınız sucuklu soğanlı menemen tarifiyle siz de zengin bir kahvaltı kurabilirsiniz. İşte sucuklu soğanlı menemen tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı sofralarının gözdesi olan menemene Doğu Anadolu'nun en prestijli şehri Van'a özgü tarifi sizler için derledik. Doyumsuz tadıyla her vakitte yapabileceğiniz bu lezzet toplamda 20 dakikanızı alır. Biber ve domatesten sonra soğan sucuk lezzetleriyle de harmanlayabilirsiniz.

Kış aylarında sıklıkla yapılan ve uzun süre tok tutan sucuklu soğanlı menemeni yapmaya hazır mısınız?

SUCUKLU SOĞANLI MENEMEN TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kangal sucuk

Yarım kuru soğan

Bir adet biber

3 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı tereyağı

3 adet yumurta

Dilediğiniz baharat ve tuz

YAPILIŞI

Tavaya tereyağını atıp eritin. O sırada soğan ve biberinizi ince kıyım kesin.

Tereyağının üzerine soğan ve biberi attıktan sonra sucukları ay şeklinde kesip ekleyin.

3 dakika boyunca pişmesini bekleyin. O sırada da domateslerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.

Akabinde baharatları ilave edip en son domatesi atın. Bir kere karıştırıp 4 dakika daha bekleyin.

Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra bir sarıları patlayacak şekilde karıştırın.

2 dakika sonra sucuklu soğanlı menemeniniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Bayat ekmeklerinizi sakın atmayın! Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak tavada bayat ekmekli börek tarifi