AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı sofralarının gözdesi olan menemene Doğu Anadolu'nun en prestijli şehri Van'a özgü tarifi sizler için derledik. Doyumsuz tadıyla her vakitte yapabileceğiniz bu lezzet toplamda 20 dakikanızı alır. Biber ve domatesten sonra soğan sucuk lezzetleriyle de harmanlayabilirsiniz.
Kış aylarında sıklıkla yapılan ve uzun süre tok tutan sucuklu soğanlı menemeni yapmaya hazır mısınız?
Yarım kangal sucuk
Yarım kuru soğan
Bir adet biber
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
Dilediğiniz baharat ve tuz
Tavaya tereyağını atıp eritin. O sırada soğan ve biberinizi ince kıyım kesin.
Tereyağının üzerine soğan ve biberi attıktan sonra sucukları ay şeklinde kesip ekleyin.
3 dakika boyunca pişmesini bekleyin. O sırada da domateslerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.
Akabinde baharatları ilave edip en son domatesi atın. Bir kere karıştırıp 4 dakika daha bekleyin.
Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra bir sarıları patlayacak şekilde karıştırın.
2 dakika sonra sucuklu soğanlı menemeniniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...