HABER MERKEZİ
Bamya ekmeksiz de tüketilebilir. Bamyanın sebzeyle yapılması lezzetine lezzet katar. İşte bamya tarifi...
İşte pratik ve lezzetli bir bamya tarifi:
Malzemeler
500 g taze bamya
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
1 adet limonun suyu (veya 1 yemek kaşığı sirke)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç (isteğe bağlı)
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1-2 adet kesme şeker
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
Hazırlanışı
Bamyaları temizle:
Sap kısımlarını konik şekilde kes, ama içini açmamaya dikkat et ki sümüklenmesin. Yıkayıp süz.
Soğanı kavur:
Tencereye zeytinyağını al, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavur.
Domatesi ekle:
Küp doğranmış domatesi (veya salçayı) ekle, birkaç dakika pişir.
Sebzeleri koy:
İsteğe göre doğranmış havuç ve biberi ilave et.
Bamyayı ekle:
Bamyaları karıştırmadan ekle, üzerine limon suyu veya sirkeyi dök (sümüklenmeyi önler).
Pişir:
Tuz, şeker, karabiber ekle. Üzerini geçecek kadar sıcak su koy.
Kapağını kapatıp kısık ateşte bamya yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dakika).
Servis
Sıcak ya da ılık servis edebilirsin.