Vali yemeği diyorlar! Yumuşacık bamya tarifi, ağızda dağılıyor

Sulu bamya tarifini derledik. Yumuşacık olan bamyayı akşam yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Lezzetli bamyanın püf noktaları neler?

HABER MERKEZİ

Bamya ekmeksiz de tüketilebilir. Bamyanın sebzeyle yapılması lezzetine lezzet katar. İşte bamya tarifi...

İşte pratik ve lezzetli bir bamya tarifi:

Malzemeler

500 g taze bamya

1 adet kuru soğan

2-3 diş sarımsak

2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)

1 adet limonun suyu (veya 1 yemek kaşığı sirke)

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet havuç (isteğe bağlı)

1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)

1-2 adet kesme şeker

Tuz, karabiber

Yeterince sıcak su

Hazırlanışı

Bamyaları temizle:

Sap kısımlarını konik şekilde kes, ama içini açmamaya dikkat et ki sümüklenmesin. Yıkayıp süz.

Soğanı kavur:

Tencereye zeytinyağını al, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavur.

Domatesi ekle:

Küp doğranmış domatesi (veya salçayı) ekle, birkaç dakika pişir.

Sebzeleri koy:

İsteğe göre doğranmış havuç ve biberi ilave et.

Bamyayı ekle:

Bamyaları karıştırmadan ekle, üzerine limon suyu veya sirkeyi dök (sümüklenmeyi önler).

Pişir:

Tuz, şeker, karabiber ekle. Üzerini geçecek kadar sıcak su koy.

Kapağını kapatıp kısık ateşte bamya yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dakika).

Servis

Sıcak ya da ılık servis edebilirsin.