Uzun süren adet sancısına dikkat! Evde adet sancısına iyi gelen doğal yollar…

Ay döngüsünde kadınların kabusu haline gelen adet sancılarının uzun sürmesi ciddi sağlık sorunlarına işarettir. Evde adet sancısını dindirmek için bazı doğal yollar vardır. Ancak uzun sürdüğünde mutlaka bir uzmana başvurun. İşte evde adet sancısına iyi gelen doğal yollar…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Her kadının ortak derdi olan adet dönemi hakkında bilmesi gerekenler önemli anekdotlar var. Bunlardan en önemlisi uzun süren adet sancısı ve kanamasıdır. Halk arasında kanamasın çok gelmesi sağlıklı gibi düşünülse de bu bilgi tamamen yanlıştır.

UZUN SÜREN ADET SANCISINA DİKKAT!

Adet sancısı en fazla ilk iki gün kasıklarda başlar. Ancak vajina ağzında da ağrılı bir sancı varsa bu iyiye işaret değildir. Kist, enfeksiyon ve kanserli ödeme oluşmuş olabilir. Bu yüzden bir iki ay bu şekilde devam eden ağrılı sancılar için mutlaka bir uzmana başvurun.

EVDE ADET SANCISINA İYİ GEELN DOĞAL YOLLAR

Öte yandan herhangi bir sorun olmamasına rağmen yaşanan adet sancıları için ise evde bazı yöntemlerle hafifletebilirsiniz.

SICAK SU TORBASI VE ILIK SU TÜKETİMİ

Vücut ısısında hormonlardan kaynaklı yaşanan değişimler üşümeye neden olur. Bu da rahim ve vajinada ağrılara neden olabilir. Hafifletmek için gün içinde ılık su tüketebilirsiniz. Öte yandan sıcak su torbasıyla kompres uygulayabilirsiniz. Bu vücut ısınızı dengeler. Vücut ısısı dengelendikçe sancı kesilir.

BİTKİ ÇAYLARI

En güçlü ağrı kesici rezenedir. Rezene çayı kaslardaki ağrıları azaltır. Bunun aynı sıra zencefil ise bilimsel olarak rahimi yenilediği tespit edildi. Hormonları dengeleyen zencefil çayından bir iki bardak gün içinde tüketmek yeterli olur.

E VİTAMİNİ

Adet döngüsünde vücut tamamen yenilenir. Adeta baştan yaratılan bir forma girer. Vitamin depoları hızla boşalır. Uzmanlar özellikle bu süreçte sık sık E vitamini alınması gerektiğini belirtir. E vitamini hücreleri yenileyerek vücut sağlığını korur.

PEKMEZ

En güçlü demir içeren pekmez, adetten kaynaklı yaşanan kan azalmasına takviye olur. Vücudun direncini artırır. Bazı kadınlarda azalan vücut direnci hastalıklara davetiye çıkartır.