Uzun süreli belleği güçlendiriyor! Hafıza dostu 5 besin

Hafızanın güçlendirilmesi için doğru beslenmek çok önemli. Ceviz ve balık uzun süreli belleği koruyor. İşte hafızanın en büyük dostu olan şifalı besinler...

Beyin sağlığı korununca hafıza güçlenir. Peki hangi besinler hafızayı güçlendiriyor? Unutkanlığı önlüyor? İşte yanıtı...

HAFIZA DOSTU 5 BESİN

CEVİZ

2012 Alzheimer Hastalığı Dergisi raporu , Akdeniz diyetinin bir parçası olarak ceviz yemenin daha iyi hafıza ve beyin fonksiyonu ile ilişkili olduğunu buldu .

Cevizdeki antioksidanlar, yaşa bağlı bilişsel gerilemeye karşı koymaya yardımcı olabilir ve hatta Alzheimer dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini azaltabilir.

ZERDEÇAL

Araştırmacılar, köriye altın rengini veren baharat olan zerdeçalda bulunan bir bileşiğin, yetişkinlerin ruh halini ve hafızasını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini buldular.

Zerdeçalda bulunan günde iki kez curcumin dozunun hafızayı ve ruh halini iyileştirdiği biliniyor.

BALIK

İyi beyin sağlığı için gerekli olan omega-3 yağ asitleri, dokosaheksaenoik asit veya DHA, özellikle hafızayı geliştirmeye yardımcı olabilir. Deniz ürünleri, algler ve somon balığı, mavi yüzgeçli ton balığı, sardalye ve ringa balığı dahil yağlı balıklar , omega-3 yağ asidi DHA'nın en iyi kaynaklarından bazılarıdır.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay ayrıca stresi azaltmaya ve ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olduğu tespit edilen L-theanine adlı bir amino asit içerir. Araştırmalar, kafein ve L-theanine kombinasyonunun, işleyen hafızayı ve dikkati güçlendirerek ve kaygıyı azaltarak beyin fonksiyonunu iyileştirdiğini gösteriyor.

KAHVE

Aşırıya kaçmadan alınan kafein tüketimi hafızayı güçlendirebilir . Son Johns Hopkins Üniversitesi araştırması, kafeinin uzun süreli belleği geliştirebileceğini gösteriyor.

Araştırmacılar, kafeinin dikkat ve kısa süreli hafıza ile ilgili beyin bölgelerindeki aktiviteyi artırdığını bildirdi.