AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Köy sofralarında en çok tercih edilen lezzetlerden biri olan lavaş ekmeği tarifini sizler için değerlendirdik. Uzun süre muhafaza edilen lavaş ekmeği sayesinde ekmek ihtiyacınızı gidermiş olursunuz. İnce yapısı ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan lavaş ekmeği özellikle lor peyniri ya da kebapla tercih edilir. Hem kahvaltı hem de akşam yemeğinde kullanılan lavaş ekmeğini yapmak oldukça pratik ve hızlıdır.
Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde başlatılan dayanışma da depremzedelere bir nebze destek olmak için lavaş ekmeğinden yapabilirsiniz.
12 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı sıcak su
Bir kabın içine unu, tuzu boşaltıp karıştırın.
Yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin.
Diğer elinizle de yoğurun.
Yoğurma işleminizin kolay olması için sıvı yağını suyla beraber azar azar boşaltın.
Hamur kıvamı oturunca üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Arında avuç içi büyüklüğünde parçalara bölün.
Tezgaha un serpiştirin.
Hamuru oklava ile açın.
İncecik hamur olunca lavaş ekmek ısıtıcısının üzerine yağ koyup ekmeği bırakın.
Arkalı önlü çevirerek pişirin.
Afiyet şifa olsun...