Uzun süre bayatlamayan Safranbolu kıtırı tescillendi

''Safranbolu kıtırı'' tescilli lezzetler listesine eklendi. Safran, badem, fındık, fıstık, ve unla yapılan, tazeliğini uzun süre koruyabilen Safranbolu kıtırı, Türk Patent tarafından onaylanan logoyla da satışa sunulabilecek.

AA

Evleri ve tarihi ile meşhur Safranbolu'da "Safranbolu kıtırı", coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. coğrafi işaret tesciline hak kazanan Safranbolu kıtırı, kentle özdeşmiş oldu. 

AA'da yer alan habere göre Safranbolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde (SAKEM) hazırlanan Safranbolu kıtırının, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanmasının ardından tescile hak kazandığı belirtildi.

SAFRANBOLU KITIRI NASIL YAPILIYOR?

Açıklamada, Türkiye'nin yöresel ürünleri arasında coğrafi işaret tescili alan Safranbolu kıtırının, koruma altına da alınmış olduğu aktarılarak, "Safranbolu kıtırı, Türk Patent tarafından onaylanan logoyla da satışa sunulabilecek. SAKEM'de hazırlanan, safran, badem, fındık, fıstık, ve unla yapılan, tazeliğini uzun süre koruyabilen ürün, zengin içeriğiyle Safranbolu'nun değerleri arasında yerini koruyacak." ifadesine yer verildi.