Uzmanlarından güneş kremi kullanma rehberi! Asla yanmak yok, cilt lekesi yok

Güneş kremi gün aşırı ve her mevsim sürülmeli. Güneş kremi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlıyor. Peki güneş kreminin en doğru kullanımı nedir?

Güneş kremi çok faydalı bir ürün. Güneş kreminin SPF aralığına dikkat edilmeli. Peki güneş kreminin koruyuculuğunun yüksek olması için nasıl kullanılmalı?

GÜNEŞ KREMİ PARADOKSU OLUŞTURUYOR

Cancers adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırma, güneş kremi kullanımındaki artışa rağmen melanom ve cilt kanseri oranlarının da küresel çapta yükseldiğini gözlemledi. Bu durum "güneş kremi paradoksu" olarak adlandırıldı.

BRONZLAŞMAK İÇİN İZİN BELGESİ OLARAK KULLANILIYOR

Kanada'daki McGill Üniversitesi'nden çalışmanın ortak yazarı Ivan Litvinov "Sorun şu ki güneş kremi bronzlaşmak için bir 'izin belgesi' olarak kullanılıyor. Toplum, bir hastalığı önlemeye yönelik pazarlanan bir ürün kullandığında cilt kanserinden korunduğunu düşünüyor" dedi.

Araştırma bulgularında cilt kanserinin en agresif türlerinden biri olan melanomun yüksek görüldüğü Kanada'da yaşayanların çoğunun güneş koruyucu kullandığı ve daha çok güneşe maruz kaldığı tespit edildi.

Bilim insanları bu güneş kremi paradoksunu göz önünde bulundurarak güneşten korunma ve cilt kanserini önlemeye dair bilgi eksikliklerini gidermek için yeni müdahaleler yapılması çağrısında bulundu.