Paça çorbası tam bir kolajen deposu. Kadınların ciltlerinin sıkı kalmasını sağlayan paça çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...
PAÇA ÇORBBASI TARİFİ
5-6 adet ilikli dana kemikleri
1,5 lt su
1 yemek kaşığı tuz
4-5 diş sarımsak
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı soğuk su
Yarım su bardağı kaynayan kemik suyu
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Kemiklerimizi pişirmeden önce suda bekletelim. 5-6 kez suyunu değişerek renginin beyaz olmasını sağlayalım.
Kemiklerimizi düdüklüde 1, 5 saat kaynatalım (Kaynatma süresi düdüklünüze göre değişir)
Kemiklerimiz düdüklüde kaynattıktan sonra suyunu süzgeçle süzelim. Kemiklerimizdeki etleri alalım.
Terbiyesi için un, limon suyu ve yumurta sarışını kabımıza alalım.
Hem soğuk su hemde kaynayan kemik suyumuzdan katarak karıştıralım. Ben blendrdan çektim daha pürüzsüz olsun diye.
Kaynayan kemik suyumuza etlerimizi dökelim.
Daha sonra terbiyesini ekleyip karıştıralım.
Rendelediğimiz sarımsağıda ekleyip 3-5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatalım.
En son tereyağlı sosunu dökerek servis edelim. Afiyet olsun.