Uzmanlar uyarıyor! Kadınlar kremlere para dökmeyin haftada 2 kez bu çorbayı tüketin

Kolajen vücudumuzu bir arada tutar. Kolajen kremleri ise çok popüler. Ancak uzmanlar genç kalmanın sırrını paça çorbasında veriyor. İşte paça çorbası tarifi...

Paça çorbası tam bir kolajen deposu. Kadınların ciltlerinin sıkı kalmasını sağlayan paça çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

PAÇA ÇORBBASI TARİFİ

5-6 adet ilikli dana kemikleri

1,5 lt su

1 yemek kaşığı tuz

4-5 diş sarımsak

Terbiyesi için

3 yemek kaşığı un

Yarım limon suyu

1 yumurta sarısı

Yarım su bardağı soğuk su

Yarım su bardağı kaynayan kemik suyu

Üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı

Toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Kemiklerimizi pişirmeden önce suda bekletelim. 5-6 kez suyunu değişerek renginin beyaz olmasını sağlayalım.

Kemiklerimizi düdüklüde 1, 5 saat kaynatalım (Kaynatma süresi düdüklünüze göre değişir)

Kemiklerimiz düdüklüde kaynattıktan sonra suyunu süzgeçle süzelim. Kemiklerimizdeki etleri alalım.

Terbiyesi için un, limon suyu ve yumurta sarışını kabımıza alalım.

Hem soğuk su hemde kaynayan kemik suyumuzdan katarak karıştıralım. Ben blendrdan çektim daha pürüzsüz olsun diye.

Kaynayan kemik suyumuza etlerimizi dökelim.

Daha sonra terbiyesini ekleyip karıştıralım.

Rendelediğimiz sarımsağıda ekleyip 3-5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatalım.

En son tereyağlı sosunu dökerek servis edelim. Afiyet olsun.