Uzmanlar altını çizdi! Yazın ne tüketilir?

Yaz mevsiminde nem ve sıcaklıklar en yüksek dereceye ulaşır. Sıcak havalarda mide bulantısı ve baş dönmesi yaşanabilir. Peki sıcaklarda nasıl beslenmek gerekir?

Bol sıvı tüketmek yazın için gereklidir. Meyve ve sebzeler de yazın tüketilmelidir. Tuzlu ayran da tansiyonu düzenler. İşte detaylar...

Uzmanlar vatandaşları yaz aylarında sağlıklı beslenme konusunda uyardı.

YAZ AYLARINDA NE TÜKETİLMELİDİR?

Özellikle bu mevsimde uygulanacak doğru beslenme alışkanlıklarının, sağlık sorunlarının önüne geçmede ve azaltmada kritik rol oynayacağını vurguluyor. Yazın sıcak günlerinde alınacak önlemlerle ilgili olarak yeterli ve dengeli beslenme, sağlığımızı korumanın anahtarlarından biridir.

Doktorlar yaz aylarında sağlıklı beslenme konusunda uyardı. Uzmanlar yüksek sıcaklıkların yol açabileceği sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özellikle yaz aylarında sıvı ve mineral kaybının önüne geçmek için tuzlu ayran, bol miktarda sebze ve meyve tüketimi ile günde en az 10-12 bardak su içilmeli.

Asitli ve gazlı içecekler yerine doğal içeceklerin tercih edilmesinin yanı sıra, dışarıda satılan yiyeceklerden kaçınılması ve yiyeceklerin saklanması ve hazırlanmasında hijyen kurallarına özellikle dikkat edilmeli. Yaz sıcaklarından özellikle çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar ve kronik rahatsızlıklar etkileniyor. Bu nedenle bu grupların beslenmelerine ekstra özen göstermeleri gerekiyor.