Uzmanından uyarı: 7 günden fazla süren bel ağrısına dikkat

Bel ağrısının bir haftadan fazla sürmesinin tehlikeli olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, bel ağrısının her yaşta görülebileceğini söyledi. Peki, her bel ağrısı fıtık mı demek, bel ağrısı kimlerde görülür? Yanıtlar haberimizde...

IHA

Bel ağrısı ev hanımlarından bedenen çalışanlara ya da oturarak çalışanlara kadar herkeste görülebiliyor. Peki, her bel ağrısı bel fıtığı anlamına mı gelir?

7 GÜNDEN FAZLASINA DİKKAT

Bel ağrısının bir hafta sürmesi halinde hastanın profesyonel bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Önder Taşkın, bel ağrısıyla ilgili şunları söyledi:

"Eğer bel ağrısı 7 günden fazla sürüyorsa, istirahat ve ilaçla geçmeyip, yürüme fonksiyonlarınızda bozulmaya neden oluyorsa mutlaka profesyonel bir sağlık kuruluşuna başvuru gerektirir. Hastanemizde farklı tedavi yöntemlerimizle ağrılarınıza son verebiliriz."

"HER BEL FITIĞI DA AMELİYAT OLUNMASI ANLAMINA GELMEZ"

Gebelik, stres, ani hareketle oluşan kas spazmlarının da neden olabileceği bel ağrısının yeni doğumdan yaşlılığa değin her yaşta görüldüğünün altını çizen Opr. Dr. Taşkın, şöyle devam etti:

"Yeni doğan döneminde omur ve omuriliklerdeki doğumsal anormallikler, travmalar, enfeksiyonlar, bel fıtıkları, kireçlenme bel ağrısının nedenleri arasındadır. Önemli olan bunların ayrımını yaparak tedavisini gerçekleştirmektir. Her bel ağrısı bel fıtığı değildir. Her bel fıtığı da ameliyat olunması anlamına gelmez. Bize bel ağrısıyla gelen hastaların çok düşük yüzdesine operasyon öneriyoruz. Çeşitli yöntemlerle birçok hastanın ağrısını önlemekteyiz. Medikal veya fizik tedaviyle hastanın iyileşmesi mümkün."