Uzmanı açıkladı! Alzaymır hastalığını önlüyor! Mutlaka yapın

Alzaymır son yıllarda korkulan bir hastalık haline geldi. Hafıza kaybı olarak bilinen hastalığa karşı Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Cemile Haki, egzersiz önerdi. İşte beyni ayakta tutmak için yapılması gerekenler…

AA

Gelişiminde hem çevresel hem de genetik faktörlerin rol aldığı Alzaymır hastalığı, genellikle 65 yaş ve üzeri kişilerde ortaya çıkıyor.

Uzmanlar, yakın zamanda yaşanan olayların hatırlanmasında güçlük çekilmesiyle kendini gösteren bu hastalığın gidişatını yavaşlatmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Düzenli fiziksel aktivite yapmanın hastalığın seyrinin değişmesinde en önemli şey olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Cemile Haki bununla birlikte alınabilecek diğer önlemleri şu şekilde sıraladı:

"Çalışmalarda, düzenli yapılan fiziksel aktivitenin ve Akdeniz tipi beslenmenin Alzheimer hastalığını engellediği saptanmış. Bunun dışında sosyal yaşantı, beyni çalıştırabilecek birtakım aktiviteler, aynı zamanda düzenli beslenme, özellikle görme ve işitme bozukluğu olan hastalarda bunların giderilmesinin hastalığın gelişimini geciktirdiği tespit edilmiştir."