Uzak doğulu kadınların bebeksi cildinin sırrı bu uygulama

Cilt güzelliği ve pürüzsüz bir ten her kadının hayali. Tarih boyunca medeniyetler güzellik uğruna için çeşitli maddeleri ciltlerinde denemişlerdir. Uzak doğulu kadınların güzellik sırrı ise pirinç maskesi. Peki dillere destan pirinç maskesi nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Uzak doğulu kadınların bebeksi cildi hep merak edilmiştir. Biz de sizler için bu sırrı araştırdık. Uzak doğulu kadınların pürüzsüz ciltlerinin altında her gün yaptıkları pirinç maskesi yatıyor. Peki dillere destan pirinç maskesi nasıl yapılır?

PİRİNÇ MASKESİ

PİRİNÇ MASKESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı süt

3 çay kaşığı pirinç

YAPILIŞI

Bir miktar soğuk suya pirinçleri ilave edin ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler yumuşadıktan sonra suyunu süzün fakat suyunu atmayın. Süzmüş olduğunuz pirinçleri soğuk su ile yıkayın ve sütü ilave edin. Ardından balı da ilave ederek ve iyice karıştırın. Pirinç maskeniz hazır. Elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayın 15 dakika beklettikten sonra ayırdığınız pirinç suyu ile yüzünüzü yıkayın. Haftada bir kere bu maskeyi uygulayarak cildinizin kısa sürede gençleştiğini, daha duru, daha parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz.