Uyurken saçına toka takmayanlar yandı! Özgür saçlar başa bela

Tüm gün saçları bağlı olanlar gece olunca saçı açık, tokasız uyuyor. Fakat uyurken saçı özgür bırakmanın birçok dezavantajı bulunuyor. Saçı salarak uyumanın, saçlarınızın dolaşmasının yanı sıra düşündüğünüzden daha fazla sonuç doğurabileceğini unutmayın. İşte saçı bekleyen sonuçlar…

Kulağa garip gelebilir. Ama uyurken saçı özgür bırakmak, toka takmamak bazı zarara yol açıyor.

Saçla ilgili herkesin farklı yöntemleri bulunuyor. Saçın da en az cilt kadar bakıma ihtiyacı var. Fakat bazen saça faydalı diye yaptığımız bazı şeyler aslında saça zarar veriyor. Bunlardan biri de uyurken saçları özgür bırakmak.

3. Saç uzaması yavaşlayabilir

Saçlar hasar gördüğünde çok daha az hızlı büyür. Dolaşmış saçlara sahip olmak tırnak etlerini etkiler ve saç büyümesini yavaşlatır. Rüyanızda uzun bir yele görüyorsanız, uyuduğunuzda saçlarınızı toplamanın zamanı gelmiş olabilir.

4. Saçlar kıvırcıklaşabilir

Saçınızın nemi, onu nemli tutan şeydir. Saçlarınızın kabarmasını önlemek için şekillendirici ürünler veya nemlendirici maskeler kullanıyorsanız, uyuduğunuzda öncelikle saçlarınızı toplayın. Saçınızın yastığa sürtünmesi, saçınızın nemini alıp götürdüğü için saçınızın kıvırcıklaşmasına neden olabilir.

5. Uçlar kırılır

Gece yapılan hareketler saçlarınıza ve uçlarınıza zarar verebilir ve zamanla saç uçlarınız ayrık hale gelir. Saç uçlarınıza bakım yapmak istiyorsanız saçlarınızı bağlamanın yanı sıra ipek yastık kılıfını da tercih edin.

6. Saç uykunuzu bozar

Dağınık saçlarla uyanmanın yanı sıra saçlarınızı aşağıda tutmak da uykunuzu bozabilir. Gece hareket ettiğinizde saçlarınız yüzünüze sürtünerek kaşıntıya neden olur, bu da gece uykunuzu bölerek sizi uyandırabilir.

SAÇ BAĞLAMAK DOĞRU MU?

Saçı at kuyruğu gibi bağlamak elbette yanlış. Mutlaka bol bir şekilde saç bağlanmalıdır.

İpek veya saten eşarp, saçınızın nemini korumaya yardımcı olur ve uçlarınıza zarar vermez. Kuru saçlarınızı onarmak için protein maskeleri yapabilirsiniz.

Örgüler yatmak için mükemmel bir saç modelidir. Çok fazla sıkmayın, doğal dalgalar ve güzel saç kalitesiyle uyanacaksınız.

Lastik bantlar saçın köklerine ve gövdelerine baskı uyguladığı için gece boyunca saça zarar verebilir. Yumuşak bir saç tokası tercih edin.

Avokado yiyen çocuk mu ceviz yiyen çocuk mu daha zeki?