Kaşıntının sebebi belli oldu! Yataktaki akarlar...

Havaların ısınmasıyla özellikle yataklarda ve kapılarda görülen akarlar da çıkmaya başladı. Gece uykusuzluğa ve kaşıntıya sebep olan akarlardan birkaç yöntemle kurtulmak mümkün. İşte evde akarları temizleyen öneriler...

Yatağınızda kaşıntıdan uyuyamamanızın sebebi akarlar olabilir. Kene ve örümcek ailesinin en küçüğü olan akarları görmek zor olsa da etkisi büyük olur. Onlar ciltte kaşıntılara neden olan küçük böceklerdir. Her türünün yeme, ısırma ve kan emme alışkanlıkları farklıdır.

Özellikle sıcak havalarda ortaya çıkan akarla gözle görülmeyen bakterilerdir. Genelde yatakların kenarlarında, kapıların kenarlarında olurlar ve kaşıntı yaparlar. Gece uykuyu bölen akarlardan kurtulmanın birkaç yöntemi vardır.

AKARLARI TEMİZLEYEN DOĞAL YÖNTEMLER

En etkili yöntem karbonat tozudur. Yatağınızın üzerindeki yastık yorgan çarşafları çıkartın. Elektrikli süpürgenin çekim gücünü yükseltip tüm yatağı düz başlıkla süpürün.

Ardından tüm yatağın üzerine karbonat dökün. Bir süre bekleyip bir kovanın içine ılık su ve limon suyu koyun. İçine temiz bir bez batırıp sıkın. Bu bezle tüm yatağı silin.

Bir sprey kutusunu yarıya kadar su doldurun. İçine bir kaç damla çay ağacı yağı, lavanta yağı ve biberiye yağı ekleyin çalkalayın.

Tüm yatağa detaylı bu spreyden sıkın. Yatağı arkalı önlü çevirerek bu işlemleri yapın. Yatağa serdiğiniz her şeyi 60 derecede yıkayın.