Uykusuzluğa doğal çözüm! Meğer bu kadar basitmiş

Uykusuzluk problemi şimdi olduğu gibi asırlar öncesinden de birçok insanın derdi haline dönüşebiliyordu. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden uykusuzluk sorunu ile ilgili bazı çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca İbn-i Sina limon kabukları önerisinde bulundu. Detaylar haberimizde…

İbn-i Sina asırlar öncesinden gerçekleştirdiği çalışmalarda birçok farklı sağlık probleminin çözüm yöntemine değindi. Ayrıca yazdığı şifa kitaplarında, kabuklu besinlerin faydalarından da bahsetti. Ek olarak İbn-i Sina, etinden çok kabuğunda şifa olan besinler içerisinde limonu da işaret etti.

İBN-İ SİNA'NIN UYKUSUZLUK SORUNUNA DOĞAL ÇÖZÜM ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden uykusuzluk problemine karşı limon kabuklarını önerdi. Nitekim limon kabuklarının faydalarından bazıları aşağıda yer alıyor.

Limon kabuğu etrafa esans kokusu yayabiliyor. Ayrıca yatılan yere koyulduğunda solunum yolu ile akciğerlerin C vitamini almasını sağlayabiliyor.

Solumun yollarını temizlemede yardımcı olabilen limon kabuğu, ev içindeki tozlu hava dengesini korumada faydalı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği limon kabukları, sinirleri uyararak beynin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlayabiliyor. Öte yandan beyin uyarıcıları açıldığında rahat bir uyku sağlanabiliyor. Bunun sonucunda ise, limon kabuklarının yatılan yere koyulması uykusuzluk sorununu çözme konusunda, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

LİMON KABUKLARININ DİĞER FAYDALARI

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği limon kabukları kurutulup çay yapılabiliyor. Ayrıca bu şekilde kullanılan limon kabukları, grip ve enfeksiyona karşı faydalı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği limon kabukları yıkandıktan sonra tüketilirse, bağırsakların çalışma hızını artırma konusunda yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra lif ve asit kaynağı olarak görülen limon kabukları, bağırsakların temizlenmesinde yararlı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın da önerdiği limon kabuklarını, alerji etkisi oluşabilecek ya da farklı bir sağlık problemi geçirme riski olan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

Yemeyen pişman oluyor: Leblebi deyip geçmeyin! Günde bir avuç tüketilirse...