Uykusuz gecelerin zırıl zırıl ağlamaların sebebi! Bebeklerinizdeki bu belirtilere dikkat

Bebeklerde en yavaş gelişen sindirim sistemi bozulunca ciddi sorunlara neden olur. Bu da gece ağlamalarına yol açar. Bu yüzden bebeğinizdeki bazı belirtileri dikkatli izleyin. O hastalığa yakalanmış olabilir. İşte bebekleri ağlatan o hastalık

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Geceleri sürekli ağlayan ve yüzü kızaran bebeklerde çeşitli sorunlar bu duruma yol açar. Belirtilerle kendini gösteren hastalıkları iyi takip ederseniz. Bebeğinizin ağlama nedenini öğrenebilirsiniz.

Bebeklerde ilk 6 ay anne sütüyle beslenmek ve sonrasında katı gıdaya geçme aşamasında çeşitli sağlık sorunları görülür. Bunlardan da en sık görüleni kabızlıktır.

BEBEKLERİNİZDEKİ BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Bezleri sıklıkla kirlenmiyorsa

Yüzü kızarana kadar ağlıyorsa

Karın bölgesinde şişlik varsa

Ağız kokusu bozuk

Ara sıra ıkınma sesleri çıkarması

Anüs yolunda kabarma

İştahı yoksa bebeğiniz kabız olmuş olabilir. Yetişkinlere oranla bebeklerdeki kabızlık daha can yakıcıdır.

Bağırsaklardaki tıkanıklık uzun süre devam ettiğinde bebeklerin hayatını tehlikeye atar. Bebeklerdeki kabızlığın ilk nedeni anne sütüne karışmış besinlerdir. Öte yandan annenin sık sık hastalanıp ilaç kullanmasıdır.

Bu bebeklerin bağırsak fonksiyonlarını alt üst eder. Ayrıca katı gıda evresinde tüketilen besinlerde bebeklerde kabızlığa yol açar. Bebeklere katı gıda evresinde bu yüzden lif bakımından zengin olan besinleri lapa kıvamında verin.

GÜNDE BİR KAŞIK AĞLATAN KABIZLIĞI BİTİRİYOR!

Zeytinyağı, yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de kabızlığa son noktayı koyar. Bağırsak fonksiyonlarını yeniler. Bağırsaklar yumuşatır. Günde bir çay kaşığı kadar verebilirsiniz. Öte yandan zeytinyağıyla anüs çıkışına masaj yapın ve sık sık bebeğinizin sırtını masajla ovalayın.

D vitamini eksikliği çocukları eritiyor! Kış aylarında hayatta kalmayı sağlayan besinler

Konuşmalarınıza dikkat edin! Bebeğiniz o andan itibaren sizi duyabilir